JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uføretrygd:

Ap ber om ny vurdering av Nav-forslag

Arbeiderpartiet sier de må ha flere tall på bordet, for å forsikre seg om at uføretrygdede ikke taper for mye. Nå vil de stemme mot den foreslåtte lovendringen.
Lise Christoffersen (Ap) mener at konsekvensene for forskjellige grupper ikke har kommet tydelig fram.

Lise Christoffersen (Ap) mener at konsekvensene for forskjellige grupper ikke har kommet tydelig fram.

Alf Ragnar Olsen

– Når vi ser hvor mye dette faktisk kan dreie seg om, så mener vi at vi må få bedre belyst hva dette betyr for hvem. Her må jo Nav ha statistikk, sier Lise Christoffersen (Ap) til VG.

Arbeidsavklaringspenger

Har man rett på Arbeidsavklaringspenger (AAP) og det vedtas at man har rett på uføretrygd, er Navs praksis å skyve uføretidspunktet til neste måned, uten å regne ut hvor mye man eventuelt kunne fått i mellomperioden. Men ifølge loven har man rett på uføretrygd fra det tidspunktet det blir vedtatt.

Mandag var et forslag til lovendring om virkningstidspunktet for uføretrygd oppe til behandling på Stortinget.

Mye lest: Christine lever på 14.300 kroner i måneden. – Norge har råd til å gjøre dette på en bedre måte

Taper flere tusen kroner

Enkelte Nav-brukere kan ha tapt flere tusen kroner på praksisen. Christoffersen mener at konsekvensene for forskjellige grupper ikke har kommet tydelig fram. Det fører til at Ap tirsdag vil stemme mot deler av innstillingen, selv om den i utgangspunktet var enstemmig.

– Det vi har sagt er at vi kommer til å stemme mot dette, og vi har bedt om at vi får en ny vurdering som viser hvem dette gjelder. Ikke bare gjennomsnittstall for hele brukergruppen, men delt inn i brukergrupper, sier Lise Christoffersen til avisen.

Mye delt: Anna risikerer å tape 14.730 kroner i måneden hvis hun jobber

Annonse

Flere saker

Annonse