JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap og SV ber statsråder redegjøre for sikkerheten i Equinor

Energipolitisk talsmann i SV Lars Haltbrekken vil ha oljeministeren og arbeidsministeren til Stortinget etter alvorlige hendelser på Equinors landanlegg.
Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Håvard Sæbø

Equinor har fått hard kritikk i det siste etter flere alvorlige hendelser på landanleggene i Norge de siste månedene. Det toppet seg forrige uke etter at Petroleumstilsynet påpekte «alvorlige brudd på regelverket» og rettet skarp kritikk mot Equinor i sin rapport om brannen på gassanlegget på Melkøya i fjor.

I et brev ber nå opposisjonspartiene SV og Ap olje- og energiminister Tina Bru (H) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om å komme til Stortinget for å redegjøre for regjeringens arbeid for sikkerheten på anleggene til Equinor.

– Det har det siste året vært flere ulykker og uhell hos Equinor. Heldigvis har de ikke ført til personskader. Vi har vært vitne til brann på Melkøya, brann på Tjeldbergodden, samt ulovlige utslipp over lang tid fra Equinors anlegg på Mongstad, skriver SVs energipolitiske talsmann Lars Haltbrekken, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi mener derfor det er på tide at Stortinget informeres om hva regjeringen gjør for at Equinor skal ta sitt helse-, miljø- og sikkerhetsansvar, fullt ut, fortsetter han.

Røe Isaksen og Bru svarer at det er Equinors ansvar å følge opp, og at HMS er et sentralt tema i alle eiermøter staten har med dem.

Mandag ble det kjent at Equinor utsetter oppstarten av produksjonen på Melkøya til neste vår.

Etter at oljearbeideren fikk benprotese startet konflikten med arbeidsgiver. Nå får han 3,2 millioner i erstatning

Annonse
Annonse