JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MDG vil gå først til Ap:

Ap, SV og MDG er en spennende konstellasjon, mener MDG-leder Une Bastholm

Med Arbeiderpartiet som største parti i en regjering, så syns MDG-leder Une Bastholm den mest interessante konstellasjonen er Ap, SV og MDG.

Leif Martin Kirknes

Bastholm peker på at til tross for at MDG og Sp er enige i enkelte saker, står partiet langt unna MDG i klima- og miljøspørsmål. Men i Politisk kvarter på NRK torsdag morgen vil hun ikke slå fast at døra er lukket.

– Det er realismen her i hvor mye vi kan klare å få til av grønn politikk uten at det nulles ut av andre tiltak og seire som Senterpartiet vil ha med i den samme plattformen. Det er grunnen til at jeg sier at en regjering der Sp ikke er med, er en regjering som vil få til mye mer på klima og natur, sier hun.

Oljearbeiderne frykter at hun vil rasere arbeidsplassene. Her er MDG-lederens svar

Vil gå først til Ap

Bastholm sier også at MDG har noen av de samme utfordringene med Senterpartiet som med Frp, som er det eneste partiet som MDG har sagt at det er uaktuelt å samarbeide med.

MDG-lederen avviser at hun har en drømmeregjering, men understreker at det har betydning hvor maktfordelingen ligger i et regjeringssamarbeid.

MDG er et blokkuavhengig parti, men partiet har slått fast at det er mest sannsynlig at de etter stortingsvalget først har samtaler med Arbeiderpartiet.

Une Bastholms melding til Støre: – Den neste solidaritetskampen må dreie seg om klimakrisen

SV holder døra åpen

SV-leder Audun Lysbakken sier at SV vil holde døra åpen for alle og vente med å velge mellom mulige samarbeidspartnere til det foreligger et valgresultat.

– Vi har et ønske om å samarbeide med Arbeiderpartiet og Rødt, som er de partiene som vi har felles utspring med i arbeiderbevegelsen. Vi har et ønske om å samarbeide med MDG, som vi har mye felles med i klima- og miljøspørsmål, og vi har også et ønske med Senterpartiet, som vi har mye til felles med i fiskeri- og landbrukspolitikk, EU-motstand og så videre, sier han.

Disse fem sakene er Fellesforbundet og Miljøpartiet De Grønne enige om

Annonse

Flere saker

Annonse