JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronastøtteordninger for næringslivet:

Ap vil gjøre det lettere å ta ansatte tilbake i jobb. Her er tiltakene partiet vil ha på plass

Siden det i lang tid vil være behov for smitteverntiltak, foreslår Arbeiderpartiet nå fem tilpasninger i koronastøtteordningene for næringslivet.
Terje Aasland og Arbeiderpartiet fremmer flere forslag om tilpasninger i støtteordningene for næringslivet.

Terje Aasland og Arbeiderpartiet fremmer flere forslag om tilpasninger i støtteordningene for næringslivet.

Leif Martin Kirknes

Ap foreslår blant annet å etablere en ny støtteordning for bedrifter som faller utenfor dagens ordninger og å gi et tilskudd på inntil millionen til små bedrifter som rammes av koronatiltak.

Tilskuddet skal beregnes basert på 20 prosent av omsetningen i tilsvarende måned i 2019.

Bakgrunn: Gjenåpning må bety slutt på krisehjelp, mener NHOs sjeføkonom

Aps næringspolitiske talsperson Terje Aasland mener at dagens kompensasjons- og støttetiltak for næringslivet er utformet på en måte som forsterker forskjellene, særlig mellom små og store bedrifter.

– Det må derfor komme på plass tilpasninger som i større grad støtter opp om de minste bedriftene, og sikrer at bedriftene som er hardest rammet av smitteverntiltakene får en sterkere støtteordning enn i dag, sier han.

Oversikt: Slik er Erna Solbergs plan for gjenåpning av Norge

Videre foreslår Ap å be regjeringen fremme forslag om tiltak som reduserer risikoen ved å ta ansatte raskt tilbake i jobb, og om å tilpasse støtteordningene slik at bedrifter som mottar krisestøtte, ikke sier opp ansatte, utbetaler utbytte og fryser lederlønninger og bonusutbetalinger.

Aasland og Ap vil også at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett øker bevilgningene til blant annet kommunene, slik at de gjennom offentlige anskaffelser kan iverksette prosjekter som bidrar til økt sysselsetting og økt aktivitet i økonomien.

Annonse
Annonse