JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Ap-leder i Oslo gir fra seg sikker plass på nominasjonslista til Barth Eide

Leder Frode Jacobsen i Oslo Ap gir fra seg tredjeplassen på nominasjonslista til Espen Barth Eide. Dermed får Barth Eide den sikre plassen han ønsket seg.
Espen Barth Eide

Espen Barth Eide

Leif Martin Kirknes

Den tidligere forsvars- og utenriksministeren bekrefter overfor NTB at han godtar plassen og sier han er glad for at Jacobsen har tatt et grep som bidrar til at situasjonen blir løst.

– Det inspirerer meg veldig til å drive en målrettet valgkamp sammen med Frode og andre, sier Barth Eide til NTB.

Barth Eide sa fra seg femteplassen som han ble innstilt til av nominasjonskomiteen for en ukes tid siden. Årsaken var at han hadde gitt beskjed om at han ville stå på sikker plass.

Sikker plass

Ap praktiserer et prinsipp hvor annenhver kandidat på listen er mann og kvinne. Ettersom partileder Jonas Gahr Støre naturlig nok er øverst på lista, ville den neste plassen blitt tredjeplass etter Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass. Men den plassen gikk altså til Frode Jacobsen.

Denne perioden er det fem representanter på Stortinget fra Oslo Ap. Jacobsen skriver på

Facebook at han har troen på at de får inn fem representanter også ved neste valg.

– Jeg mener femteplassen er en sikker plass. Vi må ha trua på at et samlet og sterkt Oslo Ap kan få minst fem faste representanter, skriver Jacobsen.

Ville ikke ha strid

Barth Eide sier han har stor sans for Frode og beskriver ham som et utmerket menneske og en god leder for Oslo Ap.

– Vi har begge syntes det var litt rart at vi skulle bli stående i en strid. Begge synes den andre hadde gode argumenter for å stå på tredjeplassen.

Forslaget til stortingsvalgliste er nå ute på høring i partilagene og AUF, som har frist til 16. november med å gi tilbakemelding.

Annonse
Annonse