JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politikere og aksjer

Ap-representant vil forby aksjespekulasjon for stortingsrepresentanter

Eigil Knutsen, finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, vil forby stortingsrepresentanter å spekulere i aksjer.
Eigil Knutsen

Eigil Knutsen

Arbeiderpartiet

Solveig Horne (Frp) kjøpte i høst 2.000 aksjer i Norwegian for 1.100 kroner. Det skjedde samtidig med at partiene på Stortinget diskuterte om staten skal gå inn og redde det kriserammede flyselskapet fra konkurs.

– Jeg tenkte vel at jeg kunne være litt vågal. Det er ikke en kjempestor pott, sier Horne til Aftenposten/E24. Hun sier hun tenkte på habiliteten, men avviser at hun har innsideinformasjon.

Eigil Knutsen, finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, sier han mener det er feil at representanter kan bedrive aksjespekulasjon. Han tror likevel ikke folkevalgte lar egen vinning styre utformingen av en redningspakke for enkeltselskap.

– Men det svekker troverdigheten at det finnes økonomiske koblinger, sier han.

Han mener representanter bør klare seg med å eie aksjer via fond.

– Vi må få en slutt på at stortingsrepresentanter har kjøp og salg av enkeltaksjer som hobby. Det er en risiko for at det kan påvirke beslutningene i nasjonalforsamlingen, og den risikoen må elimineres, sier han.

Annonse
Annonse