JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsgivere bryter smittevernregler – Røe Isaksen rasende

I ett av tre tilsyn har Arbeidstilsynet funnet brudd på smittevernreglene. Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen reagerer sterkt på «skurkete» arbeidsgivere.
Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre).

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre).

Jan-Erik Østlie

– Det er altfor mange arbeidsgivere som ikke følger reglene. Noen har grove brudd, som er nesten så man ikke kan tro det, sier Røe Isaksen til VG.

Siden midten av november har Arbeidstilsynet hatt størst fokus på smittevern i sine tilsyn. Hittil i år har de funnet brudd i 31 prosent av 475 koronatilsyn hvor de så på innkvartering fra arbeidsgiver eller innleier.

Arbeidstilsynet har også avdekket smittevernbrudd i 30 prosent av tilsynene i byggebransjen, ifølge VG.

– Dette er noe av det mest egoistiske og usolidariske jeg kan tenke meg i den situasjonen vi er i nå. Det er skurkete, sier en opprørt Røe Isaksen.

I alt har Arbeidstilsynet gjennomført 2.346 koronatilsyn. I 36 prosent av dem er det avdekket brudd.

Torbjørn Røe Isaksen: Her er våre viktigste tiltak mot kriminelle i arbeidslivet

Annonse
Annonse