JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstilsynet gransker Attendo

Arbeidstilsynet vil foreta et tilsyn hos Attendo 11. mai, samtidig som Oslo kommune gransker den private omsorgsbedriften. Som om ikke dette var nok gransker også Attendo seg selv.
Arbeidstilsynet skal føre tilsyn av blant annet arbeidstid og opplæring ved Attendo Hjemmetjeneste. Tillitsvalgt Laura Bakke Lillegård til venstre og sykepleier Cathrine Hoaas.

Arbeidstilsynet skal føre tilsyn av blant annet arbeidstid og opplæring ved Attendo Hjemmetjeneste. Tillitsvalgt Laura Bakke Lillegård til venstre og sykepleier Cathrine Hoaas.

Tri Nguyen Dinh

stig@lomedia.no

Etter at frifagbevegelse.no skrev om forholdene i Attendo Hjemmetjeneste 17. april, henvendte Ivar Johansen (SV) seg til byrådet. Han ba der om at bystyrets finanskomite får oversendt kopi av rapportene fra kommunens oppfølging av Attendo. Han ber også om at finanskomiteen får opplyst om kommunen har gitt pålegg til selskapet om de lovstridige forhold som beskrives i artikkelen. Det framgår der at flere ansatte har arbeidet mer enn 50 timer overtid i måneden. Arbeidsmiljøloven setter en grense på 25 timer i fire sammenhengende uker.

Innrømmer brudd

Kommunikasjonsansvarlig i Attendo Norge, Geir Hansen har tidligere skrevet til frifagbevegelse.no: «I januar ble det oppdaget høy bruk av overtid på enkeltpersoner i perioden oktober til januar, med en topp i desember. Dette er brudd på arbeidsmiljøloven, og tiltak ble iverksatt».

Ikke avklart

Ifølge Hansen holder kommunen nå på med en granskning, men resultatet er ikke klart.

Parallelt med dette har Fagforbundet og Attendo på regionalt nivå en dialog om selskapets hjemmetjenester. Her skal det ha vært avholdt flere møter, og etter det frifagbevegelse.no erfarer skal dialogen være god.

Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet har også varslet tilsyn hos Attendo. Tilsynet vil finne sted 11. mai og tilsynsrapport er ventet i slutten av mai. I brevet fra tilsynet heter det at de ønsker informasjon om hvordan virksomheten er organisert, hvem som arbeider der, former for arbeidstilknytning som brukes, hva virksomheten ser som de største arbeidsmiljøutfordringene og eksempler på hvordan de jobber med disse. I tillegg vil sentrale tema være:

Arbeidsavtaler og arbeidstid, verneombudsordning, medvirkning og drøfting, opplæring i arbeidet, arbeidsmiljøarbeidet, spesielt rettet inn mot forebygging av vold, trusler og konflikter. Andre tema er omstilling, avvikshåndtering og eventuell tilknytning og samarbeid med godkjent bedriftshelsetjeneste.

Annonse

Flere saker

Annonse