JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets arbeidsgiver 2014

Hilde Christiansen fikk tirsdag Fagforbundets arbeidsgiverpris. Hun fikk prisen for sine gode samarbeidsevner.
-Helse Vest skal fortsette å levere sammen med de tillitsvalgte, lovte Hilde Christensen. Odd-Haldgeir Larsen mener andre ledere har mye å lære av personalsjefen i Helse Vest.

-Helse Vest skal fortsette å levere sammen med de tillitsvalgte, lovte Hilde Christensen. Odd-Haldgeir Larsen mener andre ledere har mye å lære av personalsjefen i Helse Vest.

Karin E. Svendsen

karin.svendsen@fagforbundet.no

Hilde Christiansen, personal- og organisasjonssjef i Helse Vest, har i mange år samarbeidet godt med Fagforbundet.

– Vi har et stort ansvar for å bevare et godt arbeidsliv, sa hun blant annet i sin takketale. For Cristiansen er det viktig at de 30.000 ansatte i Helse Vest fortsatt skal ha en god arbeidsplass.

– Men jeg ønsker også at mine barn og barnebarn skal møte et godt arbeidsliv, sa hun.

Viktig samspill

Hilde Christiansen ble for en gangs skyld nesten målløs og tydelig rørt da hun fikk vite at hun ville bli tildelt prisen som årets arbeidsgiver.

– Jeg kjenner en enorm glede. Og det som gjør meg mest glad, er at jeg kan ta med hjem noe til alle mine kolleger. For det er det gode samspillet som gjør at vi får til så mye i Helse Vest.

Både hun og de tillitsvalgte vil mye. Og de har klart å skape et godt samspill for å få det til.

Ett år foran

Allerede ett år før Fagforbundet inngikk en samarbeidsavtale med Spekter, var en tilsvarende avtale på plass i Helse Vest, undertegnet av blant andre Hilde Christiansen. I tråd med denne avtalen, og basert på samarbeid mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte, har Helse Vest gjennomført en rekke prosjekter for å skape bedre kvalitet, en bedre arbeidsplass og heltidskultur. Nå kan de ansatte som ønsker det, få heltidsstilling i foretakene i Helse Vest.

Det var Fagforbundets koordineringsledd i Helse Vest, altså de tillitsvalgte ved de fire sjukehusene i regionhelseforetaket, som fremmet Hilde Christiasens kanditatur.

Maner til nysgjerrighet

Personal- og organiasjonssjefen i RHF Helse Vest benyttet takketalen til å oppfordre politikere og andre til ikke å snakke ned barn og ungdom.

– Jeg har en bønn til dere alle. Når vi snakker om barn og ungdommer, må vi ikke betegne noen av dem som svake. Hvem kan bli sterk hvis de allerede er stemplet som svak?

– Vi som er arbeidsgivere, må være nysgjerrige på mennesker. Jeg har opplevd at de som ikke var mest lærenemme som barn, er blitt de mest fantastiske medarbeidere i voksen alder.

Det var Odd-Haldgeir, nestleder i Fagforbundet, som overrakte prisen på 25.000 kroner og et bilde av Dang Van Ty.

Vi som er arbeidsgivere, må være nysgjerrige på mennesker

Hilde Christiansen, personal- og organisasjonssjef i Helse Vest

Annonse
Annonse