JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AUF-lederen er mot hele pakka

Ap: – Lange arbeidsdager øker ulykkesrisikoen
AUF-leder Mani Hussaini er imot hele pakka fra arbeidsminister Robert Eriksson.

AUF-leder Mani Hussaini er imot hele pakka fra arbeidsminister Robert Eriksson.

Tri Nguyen Dinh

torgny@lomedia.no

AUF-leder Mani Hussaini synes det er beklagelig at arbeidsministeren skyver de unge foran seg når han skal svekke arbeidsmiljøloven.

– Sist fredag brukte han de unge som eksempel når han skal utvide muligheten for midlertidig tilsette. Nå bruker han studenter som eksempel for å rive ned beskyttelsen mot søndagsarbeid.

– Hva oppfatter du som verst ved forslaget fra Eriksson?

– Det er egentlig hele pakka, svarer Hussaini.

Angrep

Ungdomsrådgiver i LO, Kent Rune Pedersen mener at det verste med forslagene som har kommet til nå er at arbeidsministeren tar fra de unge muligheten til å forhandle om sin egen frihet.

– Ved økt midlertidig ansettelser og et forsøk på utvide muligheten til å jobbe søndag og lengere arbeidsdager kan arbeideidsgiver pålegge arbeidstakeren å være på jobb uten å kunne si imot i fare for å miste kontrakten.

– Lovforslaget er et stort angrep på de unge, sier han og synes det er frekt av ministeren å framstille det som om han beskytter den enkeltes frihet mot felleskapets.

Trygt arbeidsliv

Anette Trettebergstuen sitter i Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget for Arbeiderpartiet.

– Dette forslaget rokker ved de ytre rammene for arbeidsdagen. Ved hjelp av dette forslaget blir det mulig å jobbe lengre dager. Det er akkurat dette Arbeidstilsynet og Statens Arbeidsmiljøinstitutt advarer mot. Ulykkesrisikoen øker enormt ved lange arbeidsdager, sier Trettebergstuen til LO-Aktuelt.

Hun mener at Eriksson endrer det trygge arbeidslivet.

Trettebergstuen er også sterkt imot å fjerne den kollektive søksmålsretten.

– Når det gjelder kriminalitet er det om å gjøre å forebygge og så straffe. Det regjeringa gjør når det gjelder arbeidslivskriminalitet, er å fjerner et viktig middel for å forebygge, og ensidig trappe opp straffene.

Mot kollektivet

Også Kirsti Bergstø sitter i Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget, men for SV.

– Arbeidsministeren framstiller det som om det er den enkelte mot kollektivet. Dette er den motsatte logikken av slik som det er i virkeligheten. Det er skremmende med en arbeidsminister som fremmer et slikt syn stikk imot det alle arbeidstakerorganisasjonene mener.

Bergstø mener at forslaget fra regjeringa vil føre til en dramatisk maktforskyvning i arbeidslivet for eksempel ved å fjerne fagforeningenes rett til å si nei til helseskadelige turnuser. Hun mener også at de foreslåtte endringene i arbeidstidskapitelet vil svekke fagbevegelsens makt.

Les også:

Her er Erikssons lange arbeidsdager (12.12.14)

LO: – Et tøffere arbeidsliv (12.12.14)

– Tror ikke Eriksson vet hva han driver med (12.12.14)

– Regjeringen sukrer og sminker forslaget (09.12.14)

Også Unio forbereder proteststreik (10.12.2014)

Både LO og YS vil streike mot regjeringen (08.12.2014)

Hjelper ikke funksjonshemmede (08.12.2014)

Annonse
Annonse