JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Støre si ja

LO-leder Gerd Kristiansen går på vegne av LO ut og ber Jonas Gahr Støre si ja til å bli leder i Arbeiderpartiet.
LO-leder Gerd Kristiansen.

LO-leder Gerd Kristiansen.

Jan-Erik Østlie

Det skriver VG.

– Jeg har tidligere sagt at jeg ikke vil kommentere valgene, men når jeg ser at Jonas er i en fase hvor han skal tenke seg om, synes jeg det er nødvendig å uttrykke LOs støtte: Jeg håper og tror at vår støtte kan bidra til at han går ut og sier at han stiller som lederkandidat, sier Gerd Kristiansen.

Ifølge henne har sekretariatet i LO stilt seg bak dette budskapet.

Fra noen av forbundene i LO er det tidligere tatt til orde for at det bør bli en debatt om hvem som skal overta roret i Arbeiderpartiet.

Ifølge Kristiansen har Støre i mange år vært en god samarbeidspartner for LO.

– Han er lyttende, tar oss med på råd og orienterer oss når det er nødvendig. Det har han gjort i alle årene han har vært statsråd, så vi er trygge på samarbeidet med ham, sier Kristiansen.

– Det er viktig at Ap-lederen og LO har god kontakt med hverandre, fastslår hun.

I flere forbund har det ifølge VG vært sterk støtte til Trond Giske som ny leder i Arbeiderpartiet. Men han har sagt at han ikke er kandidat til vervet, påpeker Kristiansen.

Støre takker for støtten.

– Jeg takker for tilliten og opplever også at vi har god og gjensidig kontakt, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse