JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Biden øker minstelønnen for ansatte hos statens underleverandører

USAs president Joe Biden hever minstelønnen til 15 dollar timen for ansatte som er leid inn til oppdrag for det føderale statsapparatet.
Presidentordren om lønnsøkning en del av innsatsen for å oppfylle valgløftet om å øke minstesatsen til samme nivå for alle ansatte.

Presidentordren om lønnsøkning en del av innsatsen for å oppfylle valgløftet om å øke minstesatsen til samme nivå for alle ansatte.

Gage Skidmore

Presidentordren om lønnsøkning kom tirsdag og er en del av innsatsen for å oppfylle valgløftet om å øke minstesatsen til samme nivå for alle ansatte.

Fra 20. mars neste år må bedrifter som utfører oppdrag for føderale myndigheter, betale sine ansatte minst 15 dollar i timen, opplyser Det hvite hus. I dag har denne gruppen, som ikke er offentlig ansatte, men jobber for staten gjennom underleverandører, en minstelønn på 10,95 dollar per time.

– Disse arbeiderne er avgjørende for at det føderale statsapparatet skal fungere: De er alt fra renholds- og vedlikeholdsansatte til pleieassistenter som tar seg av krigsveteraner, kantineansatte og andre som sørger for sunn og næringsrik mat til forsvaret, til arbeidere som bygger og reparerer føderal infrastruktur, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus.

Kravet gjelder for nye kontrakter fra 30. mars neste år og skal gradvis innføres ved fornyelse av eksisterende kontrakter. Det vil dermed ta tid før det dekker alle som jobber for staten.

Det hvite hus lover at lønnsøkningen ikke skal føre til ekstra kostnader for skattebetalerne, men sier endringen vil føre til økt produktivitet og mindre utskifting av ansatte og kostnadene det fører med seg.

Les også: Her er amerikansk fagbevegelses krav til Joe Biden

Annonse

Flere saker

Annonse