JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bøttekonsert mot konkurranseutsetting

Barna dro i gang spade- og bøttekonsert, mens foreldrene holdt engasjerte appeller i et siste forsøk på å stoppe konkurranseutsetting av barnehagene deres.
BILDETEKST: KULTURMØNSTRING: Forfatter og skuespiller Veronica Salinas og gitarist Per Einar Persen Watle underholdt da barn og foreldre demonstrerte mot konkurranseutsetting.

BILDETEKST: KULTURMØNSTRING: Forfatter og skuespiller Veronica Salinas og gitarist Per Einar Persen Watle underholdt da barn og foreldre demonstrerte mot konkurranseutsetting.

Werner Juvik

Simen.Aker.Grimsrud@fagforbundet.no

Etter at Frp fikk gjennomslag for å konkurranseutsette sju og selge ti barnehager i Oslo kommune høsten 2012, har motstanden fra foreldre og ansatte bare vokst. Flere ganger har de tatt til gatene, med fakler og appeller, men bystyret har opprettholdt sitt vedtak.

– Helt fra starten har alle foreldrene vært imot konkurranseutsetting. Det har vært et voldsomt engasjement, sier Eivind Volder Rutle.

Han har barn i konkurransetruede Asperud barnehage, og er en av dem som fronter Foreldreaksjonen mot privatisering av barnehager.

Gårsdagens demonstrasjon foregikk utenfor hovedkvarteret til Norlandia, som er et av de store, private barnehageselskapene i Norge. Alle de andre private barnehageselskapene har sagt at de ikke kommer til å delta i anbudskonkurransen. Norlandia er det eneste som ikke har sagt noe. Noen hundre barn, foreldre og ansatte møtte opp for å markere sin motstand mot at barnehagen skal bli konkurranseutsatt.

– Når Byrådet ikke hørte på oss, er dette siste mulighet. Vi håper Norlandia også trekker seg. Uansett håper vi at det blir en ny politisk runde når det ikke er mer enn én tilbyder. Da er det ingen konkurranse å snakke om, sier Volder Rutle.

Fristen for å legge inn anbud går ut i dag.

Annonse
Annonse