JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonister:

Den nye generasjonen pensjonister kombinerte jobb og trygd

En av fem i første kull av pensjonister etter pensjonsreformen valgte å kombinere jobb og pensjon.
En av tre valgte å bare jobbe og ikke ta ut pensjonen det første året. I løpet av de neste årene mot 2018 så man at yrkesaktiviteten sank for begge grupper, viser SSB-rapporten

En av tre valgte å bare jobbe og ikke ta ut pensjonen det første året. I løpet av de neste årene mot 2018 så man at yrkesaktiviteten sank for begge grupper, viser SSB-rapporten

Illustrasjonsfoto: Phovoir/Colourbox

SSB har fulgt situasjonen for dem som ble født 1949 og som kan kombinere pensjon og jobb etter pensjonsreformen i 2011. Det første kullet i den nye pensjonsgenerasjonen har i år fylt eller fyller 71 år.

I 2012 så man at nesten en av fem kombinerte jobb og pensjon. Menn var et flertall i gruppen. Mens en av tre valgte å bare jobbe og ikke ta ut pensjonen det første året. I løpet av de neste årene mot 2018 så man at yrkesaktiviteten sank for begge grupper, viser SSB-rapporten.

Syvert (61) har ikke fått dagpenger siden i mars: – Jeg bruker av pensjonskontoen min

De som kombinerte jobb og pensjon hadde høyest inntekter i årene fram mot 2018. Denne forskjellen varte fram til 67 år og pensjonen ble hovedinntekten for de fleste.

Valget om å ta ut pensjon ved siden av jobb eller ikke, ser ikke ut til å ha påvirket formuen. Begge gruppene ligger på samme nivå for personlig formue.

Den såkalte nåverdien av pensjonsformuen i 2017 viser at de som tok ut av pensjonen mens de jobbet hadde en gjennomsnittlig pensjonsformue på 5,1 millioner kroner. De som ikke tok ut pensjon underveis hadde en formue på 6,1 millioner kroner.

Maren (26) må jobbe til hun er nesten 73 år for å få samme pensjon som dagens pensjonister

Annonse

Flere saker

Annonse