JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledighet i Norden:

Denne regionen har Nordens laveste arbeidsledighet

Island har hovedstadsregionen med lavest arbeidsledighet i Norden, viser tall fra Eurostat.
På Island er arbeidsledigheten 2,7 prosent, over 4 prosentpoeng lavere enn i Helsinki-regionen. Ungdomsledigheten er over 10 prosentpoeng lavere enn i Stockholm-regionen.

På Island er arbeidsledigheten 2,7 prosent, over 4 prosentpoeng lavere enn i Helsinki-regionen. Ungdomsledigheten er over 10 prosentpoeng lavere enn i Stockholm-regionen.

Colourbox.com

tormod@lomedia.no

Statistisk sentralbyrå har gått gjennom tallene fra EUs statistikkontor over arbeidsledighet i nordiske hovedstadsregioner i 2018.

Det er Reykjavik og Island som troner på toppen av lista over hovedstadregioner med lavest arbeidsledighet i Norden. Der var ledigheten 2,7 prosent i fjor. Island har så lavt befolkningstall at landet ikke er delt opp i flere regioner.

p

Oslo-regionen, som omfatter Oslo og Akershus, kommer på en andreplass, mens Helsinki i Finland har den desidert høyeste arbeidsledigheten:

• Island: 2,7 prosent

• Oslo-regionen: 4,2 prosent

• København-regionen: 5,3 prosent

• Stockholm-regionen: 5,6 prosent

• Helsinki-regionen: 6,9 prosent

For Islands del er tallene uendret fra 2017. Både Oslo- og Stockholm-regionene har hatt en nedgang i ledigheten på 0,7 prosentpoeng, mens arbeidsledigheten falt med 0,8 prosentpoeng i København- og Helsinki-regionene fra 2017 til 2018.

Island kan også skilte med lavest ungdomsledighet, definert som ledighet blant personer i alderen 15-24 år, mens Stockholm kommer verst ut:

• Island: 6,1 prosent

• København-regionen: 9,1 prosent

• Oslo-regionen: 11,4 prosent

• Helsinki-regionen: 15,3 prosent

• Stockholm-regionen: 16,7 prosent

p

Forøvrig viser Eurostats tall at Praha er regionen med lavest arbeidsledighet i Europa, der ledigheten var 1,3 prosent i 2018.

I Norge er det regionen Hedmark og Oppland som har lavest tall. Der lå ledigheten på 2,8 prosent i fjor, som er under det nasjonale snittet på 3,8 prosent. Det høyeste tallet hadde Agder og Rogaland med en arbeidsledighet på 5,2 prosent.

Annonse
Annonse