JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

E24: Britiske Norwegian-ansatte får ikke lønn i april

Norwegian og bemanningsbyrået OSM har ikke midler til å lønne rundt 1.400 piloter og kabinansatte i Storbritannia for april.

Erlend Angelo

Det melder E24, som har fått innsyn i brevet der de ansatte blir varslet av fagforeningene BALPA og United om at de ikke får lønna si.

– Ja, det stemmer at det har blitt sendt ut varsel om mulig forsinket lønnsutbetaling til piloter i Storbritannia, i påvente av at myndighetenes lønnsordning blir iverksatt. Vi har samtidig hatt god og løpende dialog med fagforeningen om dette, skriver informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian i en epost til NTB torsdag morgen.

OSM er det norske bemanning- og utdanningskonsernet som Espen Høiby driver. De besørger mye av mannskapene i Norwegian.

Ifølge brevet fagforeningene har sendt til de ansatte, skal OSM nylig ha invitert representanter for fagforeningene til telefonmøte.

«Målet med samtalen var for å informere oss om at Norwegian har informert OSM om at de ikke vil være i en posisjon til å betale aprillønnen, og at OSM heller ikke har tilstrekkelige midler for å dekke lønnen», skriver BALPA til sine medlemmer i brevet.

Annonse
Annonse