JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eksplosjon i «0-timerskontrakter»

1,4 millioner briter jobber i dag på slike kontrakter. Stopp misbruket, krever britisk LO.
Generalsekretær Frances O'Grady i britiske TUC ber regjeringen bruket lovverket for å stoppe bruken av arbeidskontrakter uten arbeidstid.

Generalsekretær Frances O'Grady i britiske TUC ber regjeringen bruket lovverket for å stoppe bruken av arbeidskontrakter uten arbeidstid.

union-news

einar.fjellvik@lomedia.no

Det er ferske tall fra den britiske regjeringen som forteller om en eksplosjonsartet vekst i bruken av arbeidskontrakter uten noen fast arbeidstid. Kontrakten betyr rett og slett av den «ansatte» står til disposisjon når arbeidsgiveren måtte ha behov for ham eller henne. Med slike arbeidskontrakter har de «ansatte» ingen beskyttelse mot usaklige oppsigelser og de har ikke rett på ulike sosiale goder som er knyttet til fast ansettelse.

En firedel av alle sysselsatte i bransjer som næringsmidler, catering og turisme er nå ansatt på slike kontakter, ifølge regjeringens tall.

– Utrygge jobber uten noen garanti for fast arbeidstid og inntekt er ikke lenger noe som bare hører til i utkantene av arbeidsmarkedet, konstaterer generalsekretær Frances O’Grady i britisk LO (TUC). Hun appelerer til regjeringen om å vedta lovregler som kan stoppe misbruket av slike arbeidskontrakter

Den britiske næringsministeren, liberaldemokraten Vince Cable, synes ikke utbredelsen av«0-timerskontrakter» er noe problem.

– Slike kontrakter er et viktig tilbud om fleksibel sysselsetting som passer de fleste i disse bransjene, er hans kommentar.

Les mer om temaet hos TUC (engelsk tekst)

Annonse

Flere saker

Annonse