JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enhetsportoen viktig for KrF

KrF vil også at framtidens posttilbud skal ha en god distriktsprofil – med enhetsporto og lørdagsombæring av aviser som sentrale elementer.
Hans Fredrik Grøvan (KrF) tar med seg innspillene fra grasrota, når han og KrF skal vurdere regjeringens forslag til ny postlov.

Hans Fredrik Grøvan (KrF) tar med seg innspillene fra grasrota, når han og KrF skal vurdere regjeringens forslag til ny postlov.

Marcel Tiedje

morten.hansen@lomedia.no

Tidligere i uken uttrykte forbundsleder i Postkom, Odd Christian Øverland, bekymring for at KrF ville overkjøre grasrota i den kommende behandlingen av postloven. Partiets representant i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan, fastslår at KrF lytter til partiets tillitsvalgte og medlemmer.

– Vi er opptatt av å lytte til innspill, og vi har fått en del innspill fra både fylkeslag og tillitsvalgte. Vi opplever at kravene til lørdagsombæring av aviser og medisin, og enhetsporto, har vært tydelig formulert. I tillegg er vi bedt om å ivareta distriktsprofilen på en god måte. Dette vurderer vi, og ser hvordan vi kan lande på en god måte, sier Grøvan.

Les også: Ny postlov opp i Stortinget

Vil ivareta distriktsprofilen

Han understreker at KrF, som har sitt landsmøte denne helgen, ikke har konkludert hvordan de vil forholde seg til regjeringens forslag til ny postlov.

– Det har skjedd en radikal endring i postforsendelser de siste tiårene – også når det gjelder brev under 50 gram. Den endringen må storsamfunnet ta inn over seg. For KrF er det likevel viktig å ivareta distriktsprofilen.

Grøvan er tydelig på at både lørdagsombæring av aviser og enhetsportoen må være bærende prinsipper i det som eventuelt skal bli vedtatt med støtte fra KrF.

– Disse to tingene er viktige for oss enhetsportoen for alle brev opprettholdes, så man ikke skal oppleve at det er forskjell på å sende enkeltbrev i distrikt og sentrale strøk, sier Grøvan.

Se også: Postkoms videohilsen til KrF-landsmøtet

KrF-landsmøtet:

8. - 10. mai i Trondheim

Annonse
Annonse

KrF-landsmøtet:

8. - 10. mai i Trondheim