JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i mekling i helseplattformen – streik avverget

Partene i tariffoppgjøret i helseplattformen kom til enighet med riksmeklerens hjelp natt til tirsdag, og avverget med det streik.
LO Stats forhandlingsleder Sissel Hallem er glad for at de kom i havn med meklerens hjelp. (Arkivfoto)

LO Stats forhandlingsleder Sissel Hallem er glad for at de kom i havn med meklerens hjelp. (Arkivfoto)

Ole Palmstrøm

Oppgjøret gjelder over 200 ansatte med medlemmer i 14 ulike forbund. De fleste er ansatt ved St. Olavs hospital, Helse Møre og Romsdal og Helse nord-Trøndelag og nærliggende kommuner.

Det er LO Stat som har forhandlet på vegne av medlemmer i Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO) og EL og IT Forbundet. Ifølge LO Stat er Helseplattformen en virksomhet som er opprettet for å lage en journalløsning i midtnorske sykehus og kommuner, med oppstart i 2022. Helseplattformen er eid av Helse Midt-Norge og Trondheim kommune.

Det har vært forhandlet om opprettelse av tariffavtale i det nye selskapet. Med Riksmeklerens hjelp ble det enighet om ny tariffavtale og et lønnsoppgjør med en ramme på 2,82 prosent.

– Etter å ha forhandlet i et halvt år, er jeg glad vi kom i havn med meklerens hjelp, sier LO Stats forhandlingsleder Sissel Hallem til lostat.no.

Også YS-forbundet Delta uttrykker glede over å ha kommet til en enighet med motparten under meklingen.

– Det var viktig for oss å få på plass en grunnleggende regulering av arbeidstiden, sier Deltas forbundsleder, Lizzie Ruud Thorkildsen, som var forhandlingsleder for YS Spekter i meklingen.

– Vi er tilfreds med at vi fikk et meklingsresultat som sikrer de ansatte forutsigbare lønns- og arbeidsvilkår. Meklingsresultatet gir et lønnsoppgjør som sikrer kjøpekraften, sier Thorkildsen.

Overenskomsten inneholder blant annet regulering av arbeidstid, lønn, tillegg og bestemmelser om kompetanseutvikling.

Annonse

Flere saker

Annonse