JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Equinor legger fram USA-rapport samtidig som Nobels fredspris kunngjøres

Equinor legger fredag fram en rapport om selskapets virksomhet i USA. Det skjer på samme tidspunkt som kunngjøringen av Nobels fredspris.
Equinor legger fram rapport om selskapets virksomhet i USA fredag.

Equinor legger fram rapport om selskapets virksomhet i USA fredag.

Ole Jørgen Bratland / Equinor (pressefoto)

Dagens Næringsliv har avdekket at selskapet har tapt 200 milliarder kroner på investeringer i løpet av de siste 20 årene.

I etterkant av avsløringene, leide Equinor inn statsautorisert revisor og partner i PwC, Eli Moe-Helgesen, til å gjennomgå utenlandsinvesteringene.

Nå er rapporten klar, og den ble torsdag lagt fram for olje- og energiminister Tina Bru (H), skriver avisen.

Ledelsen i Equinor, med avtroppende konsernsjef Eldar Sætre, påtroppende konsernsjef Anders Opedal, så vel som styreleder Jon Erik Reinhardsen, var til stede. Det var også representanter fra revisjonsselskapet PwC.

Funnene i rapporten skal presenteres av Moe-Helgesen på en pressekonferanse fredag klokka 11. Dette er på samme tid som kunngjøringen av Nobels fredspris skjer.

– Jeg var rett og slett ikke oppmerksom på at Nobelprisen annonseres samtidig. Vi har ønsket å legge fram denne rapporten åpent og gjøre det så raskt som vi kan, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor til NTB.

Han understreker at det er viktig for Equinor å legge til rette for at Stavanger-baserte medier kan dekke virksomheten tett.

– Vi har satt et tidspunkt på dagen som gjør det mulig for journalister i Stavanger som følger oss tett, å reise på dagen og komme til pressekonferansen dersom de ønsker det, legger han til.

Annonse

Flere saker

Annonse