JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eriksson enig med LO i Verftssaken

Regjeringen har nå sendt svar til ESA i Verftssaken, og de støtter langt på vei LOs syn.
ESA har varslet omkamp om verftsdommen fra Høyesterett.

ESA har varslet omkamp om verftsdommen fra Høyesterett.

Erlend Angelo

torgny@lomedia.no

Regjeringen går langt i å støtte fagbevegelsens syn i Verftssaken. Verftssaken dreier seg om verftene er pålagt å betale utenlandske arbeidere også kost og losji når tariffavtalen er allmenngjort.

Les også: ESA varsler omkamp om verftsdommen

Saken er har vært mange runder i rettssystemet og Høyesterett har avgjort at det må de. Men arbeidsgiverne har ikke vært fornøyd med denne avgjørelsen og har anket saken inn for Eftas overvåkingsorgan ESA. ESA har så hentet inn et svar fra Norge.

LO tilfreds

I dette svaret gjør regjeringa det klart at de er enige i Høyesteretts vurdering.

– Det er tilfredsstillende at regjeringa argumenterer langs de samme linjene som Høyesterett, sier LO-advokat Håkon Angell i en kort kommentar.

Arbeidsministeren

– I vårt svar viser vi til at Høyesterett har avsagt en grundig dom, som er gjeldende rett i Norge. Vi har også benyttet anledningen til å peke på noen forhold hvor vi har et noe annet syn enn ESA, sier arbeidsminister Robert Eriksson på arbeidsdepartementets nettsider

– I brevet understreker vi at vi er åpne for en dialog med ESA for å sikre at norsk rett også i fremtiden holder seg innenfor EØS-rettens grenser, sier statsråden.

Les brevet her

Annonse
Annonse