JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforening om gisselsituasjon: – Vi har advart i mange år

Overfylte fengsel øker risikoen for hendelser som gisseldramaet i høysikkerhetsfengselet i Hällby, advarer den svenske fagforeningen Seko.
Onsdag pågikk det en stor aksjon ved høysikkerhetsfengselet på Hällby etter at to fengselsbetjenter ble tatt som gissel av to innsatte. (Illustrasjonsfoto)

Onsdag pågikk det en stor aksjon ved høysikkerhetsfengselet på Hällby etter at to fengselsbetjenter ble tatt som gissel av to innsatte. (Illustrasjonsfoto)

Eirik Dahl Viggen

Fengselsvakter som er tilknyttet fagforeningen, har i flere år varslet om problemer med overfylte svenske fengsler.

Situasjonen har gjort det vanskeligere å ha kontroll, noe som har økt risikoen for friksjon mellom de innsatte, sier Sekos fagforeningspresident Gabriella Lavecchia.

– Det er vanskelig å flytte på folk når man ser at noe er i ferd med å skje. Hvor skal man flytte dem, når det er 100 eller 110 prosent belegg i fengslene?

Onsdag ble to fengselsbetjenter tatt som gissel av to drapsdømte innsatte i Sverige. Etter lange forhandlinger og 20 pizzaer endte det med at gisseltakerne overga seg.

Aktuelt: Sveriges regjering vil skjerpe straffene for unge lovbrytere

Psykisk syke fanger kommer i retur: – Vi som jobber her er slitne, for vi ser at vi ikke klarer å dekke behovene til de som sitter her. For en del av dem er ikke dette det rette stedet å være, sier fengselsbetjent

Annonse
Annonse