JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Fagforeningstopp blir kommunedirektør – går på dagen

Leder i Akademikerne, Kari Sollien (51), har gått av for å bli kommunedirektør i hjembyen Gjøvik. Nestleder Lise Lyngsnes Randeberg vil fungere som leder fram til ny leder er konstituert. 
Kari Sollien går av som leder foir Akademikerne - blir kommunedirektør i Gjøvik kommune..

Kari Sollien går av som leder foir Akademikerne - blir kommunedirektør i Gjøvik kommune..

Line Fausko

helge@lomedia.no

Kari Sollien har ledet Akademikerne siden 2016. Hun kom den gang fra Legeforeningen. Tirsdag ble det kjent at hun er innstilt som kommunedirektør i Gjøvik kommune. Hun blir formelt ansatt i kommunestyremøtet 25. november og starter i sin nye jobb i januar.

– Jeg er veldig takknemlig for fem gode år som leder, og har lært mye av samarbeidet med hele akademikerfellesskapet som jeg tar med meg videre inn i ny jobb, sier Sollien i en pressemelding.

I tillegg til vervet som leder av Akademikerne har hun vært politisk aktiv for Venstre. Ved kommunevalget i 2019 sto hun på tredjeplass på valglista til Venstre. Partiet fikk inn en kandidat, og Sollien ble fjerde varamedlem. Nå må hun også tre ut av lokalpolitikken.

Akademikerne er nå den tredje største arbeidstakerorganisasjonen etter LO og Unio. Akademikerne er en hovedorganisasjon for folk med høyere utdanning.

Lise Lyngsnes Randeberg vil fungere som leder fram til ny leder er konstituert. Hun var president i Tekna fra 2013 og fram til juni i år, og har vært nestleder i Akademikerne siden 2016.

Hun takker Kari Sollien for den solide og gode jobben hun har gjort, der hun har holdt stø kurs for organisasjonen.

– Jeg ser fram til en viktig og spennende jobb i Akademikerne. Vi har mange oppgaver foran oss, der vi hele veien jobber for et trygt og fleksibelt arbeidsliv, og høy kvalitet i forskning og utdanning, sier Lyngsnes Randeberg. 

Ved siden av vervet i Akademikerne har Randeberg bakgrunn som professor ved fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk på NTNU.

Annonse
Annonse