JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen:

Færre bedrifter går konkurs: – Krisepakkene har hatt en ønsket effekt

Koronapandemien til tross: Antall konkurser går ned i Norge, men forskjellen mellom bransjene er store.
Til tross for koronapandemien går antall konkurser ned i Norge. I juni alene var nedgangen på 20 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Til tross for koronapandemien går antall konkurser ned i Norge. I juni alene var nedgangen på 20 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Erlend Angelo

Det var 20 prosent færre konkurser i juni enn i fjor. Samlet sett gikk 608 bedrifter over ende i juni.

Krisepakker med effekt

Konkurs- og tvangsavviklingstallene har nå gått ned i fire måneder i strekk, skriver analyseselskapet Bisnode i en pressemelding.

– Både vi og andre eksperter har ventet en stor økning på grunn av koronakrisen, men hittil ser det jo bedre ut enn på lenge. Det fremstår ganske klart at regjeringens pakker med kreditter og støtte til faste kostnader har hatt ønsket effekt, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Han legger til at de fortsatt venter en økning i konkurser over sommeren.

Mørkt for hotell og restaurant

Det er store forskjeller mellom bransjene. Hotell- og restaurantbransjen har hatt en økning i antall konkurser på 17,4 prosent.

Bygg- og anleggsbransjen, som har flest konkurser til sammen, har på sin side en firedel færre konkurser på årets seks første måneder enn i fjor. Også detaljhandelen og lagring og transport har en kraftig nedgang.

De fleste fylker har opplevd en nedgang i antall konkurser, med unntak av Oslo, Vestfold og Telemark og Troms og Finnmark. I sistnevnte fylke har antallet konkurser økt med hele 22,7 prosent sammenlignet med fjoråret.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Annonse
Annonse