JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kompetanse i skolen

Færre lærere søker om videreutdanning – men flere vil ta praktiske og estetiske fag

10.000 lærere har i år søkt om videreutdanning, noe som er en nedgang på 7,5 prosent fra i fjor, ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet.
Fagene matematikk, engelsk og norsk har færre søkere enn tidligere, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Fagene matematikk, engelsk og norsk har færre søkere enn tidligere, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Colourbox.com

Nedgangen skyldes hovedsakelig at det er færre søkere innen matematikk, engelsk og norsk, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Departementet er likevel glad for at to år med pandemi og en vinter med høyt sykefravær ikke har bidratt til en større nedgang.

Det er i tillegg rekordhøyt søkertall når det gjelder praktiske og estetiske fag. Mens det var 512 søkere i fjor, er det i år 674 søkere. Det er også langt flere som søker spesialpedagogikk, og søkertallet har økt fra 1.097 søkere i fjor til 1.676 i år.

– Nå er det veldig viktig at kommunene og andre skoleeiere godkjenner søknadene, slik at lærerne kan gå videre i opptaket til de enkelte videreutdanningstilbudet. Jeg håper kommunene prioriterer lærerne som vil fordype seg mer i praktiske og estetiske fag. Undersøkelser og tilbakemeldinger viser at vi trenger å styrke kompetansen i disse fagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

(©NTB)

fredrik.moen.gabrielsen@ntb.no

Annonse
Annonse