JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Buss-streiken:

Fellesforbundet i Rogaland vurderer sympatistreik for bussjåførene

8.300 bussjåfører er for tiden ute i streik. Nå vurderer Fellesforbundet i Rogaland, med sine 160.000 medlemmer, en sympatistreik.

Illustrasjonsfoto: Fellesforbundet

Mandag ble det arrangert en fanemarkering til støtte for de streikende bussjåførene i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

– Misnøyen med årets lønnsoppgjør er allerede stor hos oss. Diskusjonen er i gang, og streikemoralen er utrolig høy, sier regionleder Morten Larsen i Fellesforbundet i Rogaland.

Kværner Stord byttet turbuss-selskap under busstreiken. Det har fått klubblederen på verftet til å se rødt

De har 160.000 medlemmer i ryggen, som jobber i industrien, byggebransjen, hotell og restaurant og transport. Larsen sier at de ser en mulighet til for bussjåførene til å hale innpå industriarbeiderne som de siste årene har rykket fra lønnsmessig.

– I år har busselskapene en unik mulighet, fordi industrien og frontfagene har fått et såpass lite lønnstillegg. Da er det desto bedre mulighet for sjåførene å ta igjen etterslepet. Busselskapene burde benytte anledningen, særlig når vi ser at til og med polske sjåfører velger å reise hjem fordi lønna i Norge er så dårlig, sier Larsen.

Siste: Under 100 stemmer avgjorde bussoppgjøret

Annonse
Annonse