JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
OMFATTENDE UKULTUR: Det handler om millioner av kroner i bestikkelser, fiktive fakturaer og skjulte regnskap i Oslo tingrett.

OMFATTENDE UKULTUR: Det handler om millioner av kroner i bestikkelser, fiktive fakturaer og skjulte regnskap i Oslo tingrett.

Ola Tømmerås

Ruter-anbud får buss-produsentene til å kaste seg rundt

Fem bybussjåfører drept på seks år: Nå kommer krav om sikkerhet for fører inn i Ruter-anbudene

Siden 2012 har fem bussjåfører omkommet i kollisjon med bybusser. Et ukjent antall er skadet, noen for livet. Først i år krever et anbud førerplass som tåler en kollisjon.


12.08.2020
13:20
12.08.2020 19:27

ola.tommeras@fagbladet.no

I anbud etter anbud er sikkerheten til førerne blitt ofret for billigst mulig bybusser. Men nå skjer det endelig noe.

Kun et par millimeter stål skiller sjåføren fra trafikken utenfor bybussene. Det har kostet både liv og helse.

Hittil har det likevel manglet politisk vilje til lovregulering av sikkerhet for førerne av bybussene. Det har heller ikke vært noe krav om det i anbudene.

Inntil denne sommeren. For første gang er nå et anbud ute med krav til førerplass som skal tåle en kollisjon uten å bli smadret. Det har fått produsenter til å kaste seg rundt.

Fatale konsekvenser

Bybusser er sjelden involvert i ulykker, men når det skjer, er det ofte med fatale konsekvenser for føreren. Den spinkle fronten på bybussene smadres selv ved sammenstøt i lave hastigheter. Fem bybussjåfører har mistet livet i busskollisjoner siden 2012. Senest i sommer mistet en fører livet i møte med personbil.

Ulykken i Bergen skremmer: – Flere sjåfører vil dø dersom bussene ikke får bedre sikkerhetsutstyr

Viljen til å lovfeste tilsvarende sikkerhet i bybussene som for lastebiler og turbusser har foreløpig ikke vært der. Det til tross for at teknologien finnes.

Den er utprøvd, testet og standardisert, men for bybusser som skal kjøres i maksimalt 70 kilometer i timen er den altså ikke lovpålagt.

Saken fortsetter under bildet.

DEFORMERT: Selv etter kollisjon i lav hastighet er førerhytta fullstendig deformert.

DEFORMERT: Selv etter kollisjon i lav hastighet er førerhytta fullstendig deformert.

Statens Vegvesen

Så kom anbudet

En buss med sikker førerplass blir noe dyrere. I kampen om billigst mulig kollektivtrafikk på anbud har det aldri blitt krevd før nå.

Ruter – bestillerselskapet for Oslo og Akershus – har Oslo Syd på anbud med tilbudsfrist 25. august. I anbudet krever selskapet samme minimumssikkerhet for førerhuset som er lovpålagt for turbusser og lastebiler. Juridisk betyr det at førerhuset må tilfredsstille kravene i den europeiske standarden UNECE R29.

Det har vakt oppsikt i Europa og fått produsentene til å kaste seg rundt.

For dyrt med trygghet

Da anbudet ble lagt ut på den offentlige anbudstjenesten Doffin i mai måned, fantes bare én produsent som kunne være med i konkurransen. Det var Mercedes-Benz, som har levert bybusser med sikrere førerhus i nesten ti år.

Fra først å motta kritikk for et anbud der tilsynelatende bare en produsent kunne delta, har det vist seg i løpet av sommeren at Ruter vil motta flere tilbud.

I begynnelsen av august bekrefter både Volvo og MAN overfor Fagbladet at de kommer til å levere bybusser som tilfredsstiller kravene i det nye anbudet. Dette vil bli standard på deres framtidige bybusser.

Flere vil kreve dette

Det måtte et slikt krav til for at en sikrere buss skulle være konkurransedyktig i anbudsrunden, ifølge markedsdirektør for Volvo buss Norge, Sven Åge Løkken.

– Det er et paradoks at dersom vi tilbyr en buss med sikrere løsninger, så blir den for dyr. Vi mister anbudet og bussen med sikrere førerhus blir ikke produsert, sier Løkken til Fagbladet.

Nå ser det annerledes ut, for nå må alle tilfredsstille R29 for å være med i konkurransen i Ruter-anbudet for Oslo Syd.

Volvo-direktøren bekrefter at fabrikken nå oppgraderer bybussene. Han bekrefter også at anbudet Oslo Syd er den direkte foranledningen til dette.

– Jeg har ikke full oversikt over hvilke tekniske løsninger som velges, men Volvo skal produsere en buss som imøtekommer kravene, garanterer Løkken.

Han tror det vil lønne seg på sikt.

– Det er svært relevant å forberede seg på at flere innkjøpere vil kreve tilsvarende, når det først er ett anbud ute med et slikt krav, sier han.

MAN blir sikrere

Endringen kommer også i produksjonen til den tyske storprodusenten MAN:

– R29 er påbudt for lastebiler, men er ennå ikke innført som krav for bybusser i EU. MAN har likevel besluttet at selskapet skal etterleve standarden R29 for de nye bussmodellene som leveres fra 2021. De nye bybussene lanseres samtidig som MAN starter å produsere elektriske busser. De skal alle tilpasses for å oppfylle kravene i standarden R29, skriver kommunikasjonsdirektør for MAN truck & Bus Norge, Katharina Fjeld i en e-post til Fagbladet.

Den lille elbilen på bildet smadret bussen: – Sjåførenes sikkerhet ofres for å vinne anbud

Verken MAN eller Volvo vil oppgi hva tilpasningen koster. Heller ikke Ruter.

– Dette gjelder en pågående anbudskonkurranse med tilbudsfrist 25. august. Ruter ønsker ikke gå nærmere inn på interne vurderinger som kan være av betydning for selve konkurransen, opplyser pressekontakt Cathrine Myhren i en e-post.

Kan koste 30.000 kroner

Standarden R29 beskriver hvor stor kraft førerhuset skal tåle i forskjellige retninger uten å bli komprimert, slik at det finnes overlevelsesrom for føreren i en kollisjon.

I bybussene er førerhuset annerledes enn i turbusser og lastebiler. Føreren sitter lavt og eksponert for trafikken, men har maksimal lovlig hastighet på 70 kilometer i timen.

En teknologi som er presentert, testet og sertifisert, er en rambukkløsning skjult i gulvet under føreren, med en kompresjonsinnretning bak førerplassen. Etter hva Fagbladet har fått opplyst, men ikke fått bekreftet, koster busser med dette rundt 30.000 kroner mer.

Jobbet for lovregulering

Det er det vel verdt, mener Harald Sehm, hovedverneombud i Vy buss, tidligere Nettbuss.

– 30.000 kroner er lite penger for å redde et liv, men hvis anbudet omfatter et par hundre busser, så blir det en stor nok totalsum til å tape anbudet dersom det ikke er et minstekrav for alle, sier Sehm.

Han mener det er på høy tid at et slikt krav kommer.

– Det stilles all verdens særkrav om sikkerhet i passasjerrommet, men ikke i førerhuset. Bussene leveres med blindsonealarmer for å trygge fotgjengere, men hittil har ingen krevd bedre førersikkerhet. Bussene skal gå i syv til ti år. Da er det ikke store summen, egentlig, sier Sehm.

– Teknologien finnes, og vi vet at produsentene kan levere bedre busser enn de har gjort hittil. Det har stått på vilje til enten lovregulering eller at det kreves i anbudene, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

TIL MINISTEREN: Våren 2018, etter en vinter med to omkomne kolleger og flere skadet, gikk hoverombud Harald Sehm og daværene hovedtillitsvalgt i Nettbuss Ove-Andreas Solberg hos ministeren. Da kunne ikke Norge pålegge sikre førerplasser uten at Europa krevde bedre sikkerhet, og ingen ville kreve bedre sikkerhet i anbudene uten at det var pålagt.

TIL MINISTEREN: Våren 2018, etter en vinter med to omkomne kolleger og flere skadet, gikk hoverombud Harald Sehm og daværene hovedtillitsvalgt i Nettbuss Ove-Andreas Solberg hos ministeren. Da kunne ikke Norge pålegge sikre førerplasser uten at Europa krevde bedre sikkerhet, og ingen ville kreve bedre sikkerhet i anbudene uten at det var pålagt.

Ola Tømmerås

Smadret i 30 kilometer i timen

Vinteren for to år siden mistet sjåførene i Nettbuss to kolleger, mens en mistet benet og ble kvestet for livet. Da startet Sehm og Fagforbundets tillitsvalgte i Nettbuss en iherdig kamp overfor Samferdselsdepartementet og politikere. De ønsket tilsvarende pålegg for sikkerhet i bybussene som turbusser.

Men de ble ikke hørt den gangen.

Norge kan ikke stille strengere krav til bussjåførenes sikkerhet enn resten av Europa, sier Samferdselsdepartementet

I april i fjor. Halvannet år etter ulykken mellom to busser fra Nettbuss på Ullensaker, la Statens vegvesen fram en omfattende rapport. Der fastslås det at farten bare var så vidt over 30 kilometer i timen. Førerhusene var likevel totalt smadret og en av førerne omkom. Sjåføren i den møtende bussen mistet benet.

Statens vegvesen retter i rapporten kritikk mot den lave sikkerheten for førerne i bybusser.

Finnes ingen unnskyldninger

Ole Roger Berg, leder av Buss og sporveisarbeidernes forening i Trondheim og Fagforbundets faggruppe for bussjåfører, blir glad over nyheten om at store produsenter kaster seg rundt etter Oslo Syd-anbudet.

– Dette er veldig bra. Nå finnes ingen unnskyldning for ikke å legge inn krav om R29 i alle anbud fremover, slik at sjåførene får sikrere arbeidsplass, sier han.

Han lover å følge opp saken videre.

– Vi skal sørge for at de politikere som unnlater å stille dette kravet når busser legges på anbud, ikke skal få dø i synden.

HØY KRAFT: For å tilfredsstille kravene i standard R29 må førerhuset blant annet bestå pendeltesten, der det meste skal være inntakt etter at en tung pendel treffer førerhuset med nøye utregnet kraft.

HØY KRAFT: For å tilfredsstille kravene i standard R29 må førerhuset blant annet bestå pendeltesten, der det meste skal være inntakt etter at en tung pendel treffer førerhuset med nøye utregnet kraft.

Dette er Standard UNECE R29

• Europeisk standard som beskriver hvor høy kraft førerhuset skal tåle i en kollisjon og fortsatt ha overlevelsesrom for føreren.

• Standarden er i utgangspunktet etablert for lastebiler, men kan også brukes på busser.

Nå finnes ikke lenger noen unnskyldning for ikke å kreve sikre førerhus. Det skal vi minne politikerne på.

Ole Roger Berg, leder av Buss og sporveisarbeidernes forening, Trondheim

12.08.2020
13:20
12.08.2020 19:27

Dette er Standard UNECE R29

• Europeisk standard som beskriver hvor høy kraft førerhuset skal tåle i en kollisjon og fortsatt ha overlevelsesrom for føreren.

• Standarden er i utgangspunktet etablert for lastebiler, men kan også brukes på busser.




Mest lest

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

Kai Hovden

Reagerer på ambassadelønn: – Sjokkerende lavt

Brian Cliff Olguin

Butikkansatte får ny lønn

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

Erlend Angelo

Per Olav mistet jobben i operasjonskø: – Det er veldig sårt

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

Jan-Erik Østlie

Bruken av smertestillende øker: Kaja starter alltid arbeidsdagen med en Paracet

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Eirik Dahl Viggen

Unni (65) var lei av livet som pensjonist. Da gjorde hun et uvanlig valg

Roy Ervin Solstad

Han er blant dem som har kommet med fete lønnskrav

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

Leif Martin Kirknes

Når får du ny lønn? Disse datoene må du merke deg

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Leif Martin Kirknes

Økt kokainbruk blant unge elektrikere

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Erlend Angelo

Potetmangel gir permitteringer i Bama

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

Colourbox.com

Renholdere trues med at de mister jobben om de er syke

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Leif Martin Kirknes

Lønnsoppgjøret: Brudd i tre nye oppgjør

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Jan-Erik Østlie

Alle tre jobber i kommunen, men bare to får dekket alt arbeidstøy

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Jørgen (29) overlever på overtidstimer

Heiko Junge / NTB

Vær obs på dette hvis du må jobbe i påska

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

Rodrigo Freitas / NTB

Uansett hva industriarbeiderne får i lønnstillegg, krever bussjåførene mer

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Jonas Fagereng Jacobsen

Høyre vil ha superrask behandling av nye pensjonsregler

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

Brian Cliff Olguin

Ali kom fra Afghanistan som 17-åring. Han lærte seg norsk gjennom butikkjobben

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

Herman Bjørnson Hagen

Sjefen mente de ansatte sluntra unna. Da begynte ballen å rulle

Knut Viggen

Tidligere LO-leder blir korrupsjonsjeger

Debatt

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Agenda Magasin

Ikke mas om at jeg skal føde flere barn for å sikre din alderdom


Flere saker