JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk postmann-svar, lagde postkortkunst

Kunstskoleelev Rikke Sund Carlsen sendte postkort til seg selv, og håpte postbudet svarte på spørsmålet som stod på kortet. Det ble til utstillingen «Parallelle univers».
POSTKORTKUNSTNER: – Det er noe mellommenneskelig med postkort. Jeg håper mine kort har ført til at noen har fått en litt morsommere dag på jobben, sier Rikke Sund Carlsen.

POSTKORTKUNSTNER: – Det er noe mellommenneskelig med postkort. Jeg håper mine kort har ført til at noen har fått en litt morsommere dag på jobben, sier Rikke Sund Carlsen.

Morten Hansen

morten.hansen@lomedia.no

«Tror du det er mange fine planter på andre planeter?»

«Kunne du tenkt deg å bo på mars hvis jorda gikk under?»

«Tror du man feirer bursdag på andre planeter?»

Dette var spørsmålene Rikke Sund Carlsen skrev på postkortene, som hun sendte til seg selv.

På kortene sto det også «Hei postmann» med store bokstaver. I tillegg hadde de forskjellige spørsmålene tre svaralternativer.

Og kunststudenten fikk svar.

– Da det første kortet med svar på kom, ble jeg så glad. Samtidig følte jeg litt at jeg på en måte tråkket over en grense – forstyrret dem. Jeg stilte spørsmål til folk jeg ikke kjenner og ikke visste hvem var, sier Carlsen.

Mennesker man trenger

Hun går på Strykejernet kunstskole i Oslo, og hadde lyst til å gjøre et prosjekt som måtte gjøres over tid. I tillegg har hun alltid vært glad i å sende postkort.

– Jeg ville gjøre noe med postkort. Så begynte jeg å tenke litt på hva skjer på veien fra jeg sender kortet til det kommer fram. Det er veldig spennende med alle de menneskene man har rundt seg hele tiden i hverdagen, men som man ikke legger merke til, sier Carlsen.

Hun mener man glemmer alle menneskene som må være der for at ting skal fungere.

– Hva skjer når postmannen blir borte? Man får ikke regningene som skal betales? Jeg tror det ville blitt mye frustrasjon, sier Carlsen.

Trivelige folk

Hun fikk svar på om lag en tredjedel av kortene hun sendte ut. Noen av svarene hadde små tegninger og kommentarer. På spørsmålet «tror du lynet slår ned på andre planeter?», har en skrevet «Mest i monster».

– Postmenn er tydeligvis noen trivelige folk, ler Carlsen.

Hun liker å tenke på at postkortene har vært på en egen reise, og levd sitt eget liv, i noen dager.

– Det synes jeg er en fin tanke. Kanskje har det underholdt noen folk på veien – noen som ikke visste at det skulle bli en utstilling.

Postmenn er tydeligvis noen trivelige folk.

Rikke Sund Carlsen

Annonse
Annonse