JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk tariffavtale med Måkestad

Rundt 80 ansatte i TL Måkestad og Måkestad Engros kan gå sommeren i møte i visshet om at de heretter har tariffavtale.
TL Måkestad og Måkestad Engros har nå inngått tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. Dermed blir det ingen streik for 56 ansatte fra i morgen.

TL Måkestad og Måkestad Engros har nå inngått tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. Dermed blir det ingen streik for 56 ansatte fra i morgen.

Måkestad

res@lomedia.no

Det ble klart da Transportarbeiderforbundet og bedriften i dag meklet om opprettelse av tariffavtale. Bedriften har tidligere takket nei til å inngå en slik avtale, men i ettermiddag ble partene enige.

Solid lønnsøkning

– Nå er vi enige, og de ansatte får etterbetaling fra 5. mai da vi sendte inn kravet om avtale, forteller leder i Vestnorsk Transportarbeiderforening, Roger Moum til Transportarbeideren.

Avtalen som ble signert i dag innebærer også at bedriften får en overgangsordning når det gjelder arbeidstiden til de ansatte.

– Det er småjusteringer som skal gjøres for at arbeidstidsordningen skal harmonere med tariffavtalen, og bedriften har fått frist til 15. juli med å få dette på plass. Samtidig får de ansatte en markant økning i lønna. De har nå mellom 130 og 150 kroner timen, mens minstelønnen etter tariffen vil være på 186 kroner timen, sier en svært fornøyd Roger Moum.

Legitimt krav

Han beskriver meklingen med Måkestad som god.

– Det var ikke så vanskelig å komme til enighet. Da vi fikk bedriften til å forstå at kravet vårt var legitimt kom avtalen på plass, sier han.

I de to Måkestad-bedriftene har Transportarbeiderforbundet 56 medlemmer av totalt rundt 80. Samtlige vil heretter gå på grossistoverenskomsten mellom NTF og Virke. Det til tross for at Måkestad-bedriftene ikke er medlemmer i den arbeidsgiverorganisasjonen.

– Foreløpig står vi utenfor Virke. Vi har til nå ikke gjort noen vurdering på medlemskap, men vil gjøre det om det kommer en forespørsel, sier Tor-Inge Måkestad som sitter i Måkestad-ledelsen.

Godt fornøyd

Han er også glad for å komme fram til en avtale.

– Uenigheten vi hadde gikk mer på arbeidstider, men vi har nå fått en overgang, så vi er godt fornøyd med å få en avtale med NTF, sier han.

Han benekter at avtalen blir dyr for bedriften.

– Nei, vi har allerede en lokal avtale, men vi ønsket ikke doble avtaler, sier Tor-Inge Måkestad til Transportarbeideren.

Les også:

Må de streike for tariffavtale? (19. juni 2014)

Annonse
Annonse

Les også:

Må de streike for tariffavtale? (19. juni 2014)