JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye og strengere koronatiltak:

Flere bedrifter varsler permitteringer

Etter at regjeringen la fram nye og strengere koronatiltak tirsdag kveld, varsler flere bedrifter at de blir tvunget til å permittere sine ansatte.

Naina Helén Jåma / NTB

Hotell- og restaurantbransjen og utelivsaktører er blant de bedriftene som blir hardest rammet av koronatiltak som skjenkestopp og begrensninger på antall gjester.

Konserndirektør Morten Thorvaldsen i hotell- og restaurantdivisjonen i Thon-gruppen, sier til Nettavisen at det nå blir permitteringer i konsernet.

– I morgen må vi gå til permitteringer, og dette er svært leit for de det angår. Jeg gruer meg til å gi denne beskjeden nå rett før jul, sier han.

Aktuelt: Blir det lønnsstøtte til bedriftene for å holde folk i arbeid? Vedum er taus. NHO og LO krever svar

NoHo – en av Oslos største utelivsaktører – sier til VG at de vil miste opp mot 80 prosent av omsetningen med de nye tiltakene.

Selskapet har 650 ansatte, og frykter at over halvparten må permitteres. Omsetningen har allerede gått kraftig ned siden den forrige tiltakspakken til regjeringen.

– Å holde folk i arbeid uten inntekt blir veldig vanskelig. Jeg er usikker på hvordan det skal gå, sier administrerende direktør Karl-Henning Svendsen.

Strømsjokket: Slik blir regjeringens hjelpepakke

Både Thorvaldsen og Svendsen er sterkt kritisk til at regjeringen ikke gikk inn med en lønnsstøtteordning med én gang – som er ett av hovedkravene fra både LO, NHO og Virke.

Både LO-leder Peggy Hessen Følsvik og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har imidlertid bekreftet overfor NTB at en slik ordning skal diskuteres videre.

Annonse
Annonse