Anne Myklebust Odland " />
Fontene har hentet inn oversikt over hvilken utdanning statlige Nav-ledere har. Fire fylker oppgir at de har Nav-ledere med bakgrunn fra Forsvaret.

Fontene har hentet inn oversikt over hvilken utdanning statlige Nav-ledere har. Fire fylker oppgir at de har Nav-ledere med bakgrunn fra Forsvaret.

Ole-Sverre Haugli / Forsvaret

Hvilken utdanning har Nav-lederne?

Flere ledere i Nav er utdannet ved Krigsskolen og trent for strid. FO er kritisk

Krigsskolen er en anerkjent lederutdanning, sier Nav-ledere med militær bakgrunn. FOs Hanne Glemmestad er kritisk. Hun vil ha sosialfaglige ledere i Nav.


12.02.2020
11:29
14.02.2020 07:02

anne@lomedia.no

Espen Bjørnsund Gundersen var 16 år i Forsvaret og hadde tittelen major før han ble leder for Nav Sortland i Nordland.

– Jeg håper og tror at Krigsskolen er en anerkjent lederutdanning. Det er ikke noe oppsiktsvekkende med at forsvarsfolk leder Nav, sier Gundersen.

Krigsskolen er en avdeling under Forsvarets høgskole og har drevet lederutdanning siden 1750. Flere Nav-ledere er utdannet her.

– Militær utdannelse betyr at man har godt med ledelse i ryggsekken, sier han.

p

Mangfoldig bakgrunn

Fontene har hentet inn oversikt over hvilken utdanning statlige Nav-ledere har. Fire fylker oppgir at de har Nav-ledere med bakgrunn fra Forsvaret. Ellers finner vi jurister, journalister, teologer, psykologer, lærere, sosionomer, og de som er utdannet i helse, sosial, og idrettsfag, handel og kontor, økonomi, og hotell-management.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Bjørnsund Gundersen var 16 år i Forsvaret og hadde tittelen major før han ble Nav-leder.

Espen Bjørnsund Gundersen var 16 år i Forsvaret og hadde tittelen major før han ble Nav-leder.

Bladet Vesterålen

– Det beste er å ha en variasjon av ansatte i Nav, både på gulvet og i ledelsen. Det er uheldig om det blir overvekt av en utdanning. Vi må også fokusere på å ha med oss de rette folkene, ikke bare de med rett utdanning, mener Gundersen.

FO: Nav skiller seg ut

Hanne Glemmestad i FO mener det burde være en selvfølge at lederstillingene i Nav bekles av en sosialfaglig person.

Nav er den eneste velferdstjenesten som har en så allsidig tilsettingspraksis, til tross for at oppdraget er å løse kompliserte samfunnsutfordringer og ivareta mennesker i svært sårbare livssituasjoner, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hanne Glemmestad ønsker seg sosialfaglige ledere i Nav og oppfordrer sosionomer til å ta lederutdanning.

Hanne Glemmestad ønsker seg sosialfaglige ledere i Nav og oppfordrer sosionomer til å ta lederutdanning.

Adrian Nielsen

Hun leder FOs profesjonsråd for sosionomer og har selv vært Nav-leder.

– I Nav er det en tro på at med tilstrekkelig internopplæring, så vil en leder være rustet. Innen skoleverket forventer man pedagogisk formalkompetanse hos lederne. Slik bør det også være i Nav, sier Hanne Glemmestad.

– Sosionomer må bli ledere

Hun ønsker at sosionomer og andre med sosialfaglig utdanning utdanner seg til å bli ledere.

– De har fått opplæring i lovverket og forstår kompleksiteten i sosiale problemer. Det har man ikke med andre utdanninger, og disse må jobbe hardt for å tilegne seg det.

– Er det ikke mye forlangt å kreve en bestemt utdanning eller skole?

– Det viktige er at de må forstå den faglige oppgaven som skal løses. Nav-ledere trenger innsikt i formålsparagrafen til Nav-loven, Folketrygdloven og Sosialtjenesteloven, mener Glemmestad.

– Er det ikke en forutsetning at en leder setter seg inn i det?

– Jo, men det krever at leder tar denne innsikten med inn i en sosialfaglig setting og at de anvender det.

FO: Nav trenger ledere med faglig autoritet

– Krigsskolen er en anerkjent lederutdanning, holder ikke det?

– Det er ikke tilstrekkelig. Nav har vært opptatt av styringsledelse, men har hatt for lite fokus på fagledelse. Det trengs for å gjøre gode resonnementer, for å fatte rettsriktige beslutninger og til å utøve godt skjønn. Har du ledere som er opptatt av å lede og administrere, kan det fort glippe på det kvalitative i faget, sier hun.

– Ledere argumenterer med at de har dyktige ansatte som ivaretar fagkompetansen.

– Det er øverste leder som har ansvar for kvaliteten på arbeidet. Hvis man ikke forstår hva som kjennetegner god faglig kvalitet, er det vanskelig å gi gode anvisninger eller forstå når noe ikke er godt nok. FO får tilbakemelding fra frustrerte ansatte om at de ikke får god nok hjelp. De etterlyser mer faglig autoritet hos sine ledere, sier Glemmestad.

Nav: – Viktig med variert utdannelse

Arbeids- og tjenestedirektør i Nav, Kjell Hugvik understreker at lederrollen i Nav er krevende fordi det er to styringslinjer, statlig og kommunalt.

– Vi bedømmer kompetansekrav til ledere ut fra bredden i oppdraget. Kjernekompetansen i Nav er inkluderingskompetanse, veiledningskompetanse, markedskompetanse og forvaltningskompetanse, påpeker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arbeids- og tjenestedirektør i Nav, Kjell Hugvik.

Arbeids- og tjenestedirektør i Nav, Kjell Hugvik.

Espen A. Istad

– Kan man være utdannet i hva som helst for å bli Nav-leder?

– Det er ingen enkeltutdanning i dag som ivaretar hele bredden i det Nav skal løse. Derfor er det viktig at vi har ledere med variert utdannelse og erfaring.

Direktoratet er i gang med å utrede hva slags kompetanse Nav skal ha, både blant ansatte og ledere.

– Vi ser på hvordan vi kan utvikle våre ledere. Vi har et eget program for ledere i Nav, og vi samarbeider med universiteter for å få god forskning og for å forsterke opplæringen i profesjonsfagene, sier Hugvik.

– Fagforbundet FO får tilbakemelding fra ansatte som etterlyser mer faglig autoritet hos sine ledere. Er du kjent med kritikken?

– Vi har rundt 1200 ledere i etaten, og den faglige autoriteten til en leder kan selvsagt variere. Halvparten av lederne som ble tilsatt i 2018 ble rekruttert internt og kom fra fagdisipliner i Nav.

– Vi ser også på personlige egenskaper. Det er ikke gitt at en som er faglig sterk også er god til å lede mennesker, sier Hugvik.

– Ønsker Nav flere sosialfaglige ledere?

– Ja, det er viktig med tanke på Navs arbeid og vårt kommunale partnerskap.

Nav-lederes kompetanse

Alle fylkene har svart på Fontenes henvendelse. De har rapportert utdanningsbakgrunn for statlige Nav-ledere.

Fire fylker har ledere med militær utdannelse: Nordland, Troms/Finnmark, Innlandet og Vestfold/Telemark.

Noen fylker peker seg ut med å ha en del sosionomer blant lederne: I Vest-Viken er seks av 14 ledere sosionomer. I Rogaland har alle de ti statlige lederne utdanning i enten sosiologi, sosialt arbeid, spesialpedagogikk eller jus.

Nav-ledere med militær disiplin

– Jeg kan ta avgjørelser under press

Espen Bjørnsund Gundersen, leder Nav Sortland, utdannet fra Krigsskolen og 16 år i Forsvaret

Espen Bjørnsund Gundersen er inne i sitt tredje år som Nav-leder ved Nav Sortland.

Espen Bjørnsund Gundersen er inne i sitt tredje år som Nav-leder ved Nav Sortland.

Bladet Vesterålen

– Jeg har noen militære fakter og får tilbakemelding på at jeg snakker i TBF-er, Tre-Bokstav-Forkortelser. Men det er lite oppstilling i korridorene, sier han.

– Hvilke fortrinn gir den militære bakgrunnen til å lede offentlig forvaltning?

– Enten man er fotsoldat i strid eller stabsoffiser med ansvar for en personalavdeling, får man verdifull erfaring med å lede ulike avdelinger, i ulike situasjoner. Sammen med lederutdanningen Krigsskolen gir, vil jeg fremheve evnen til å tenke analytisk, ta avgjørelser i pressede situasjoner hvor kanskje informasjonsgrunnlaget er tynt, og samarbeide om krevende oppgaver.

– Har du savnet å ha sosialfaglig utdannelse?

– Ja, jeg har tenkt at det kunne være nyttig. For eksempel når jeg sparrer direkte med de ansatte om tjenesteutvikling. Samtidig tror jeg det er verdifullt at jeg ikke har samme bakgrunn. De ansatte som jobber med sosialfaglig oppfølging er dyktige i faget sitt, og jeg kan komme inn med andre perspektiver. Jeg har ikke forutsetninger for å detaljstyre tjenesten, men jeg kan forsøke å gi dem noen tydelige rammer. Det er når de ulike perspektivene får møtes at vi sammen kan komme opp med de gode løsningene.

– Vi er trent i stridsledelse

Grunde Grimsrud, leder Nav Porsgrunn, utdannet fra Krigsskolen og 17 år i Forsvaret

Grunde Grimsrud har ikke angret på overgangen til Nav. Det er virkelig en jobb med mening, sier han.

Grunde Grimsrud har ikke angret på overgangen til Nav. Det er virkelig en jobb med mening, sier han.

Maud Lervik

– Utdannelse ved Krigsskolen er mye mer enn militære fag, blant annet språk, realfag, pedagogikk. Tidligere kollegaer fra Forsvaret jobber som kommunedirektører, havnesjefer, ledere i private bedrifter, i idrettsforbund, på universitet og skoler, sier han.

Grimsrud trekker fram trening i stridsledelse som et særlig fortrinn å ha i Nav.

– Det handler om å ta hurtige beslutninger. Å ha trening i stridsledelse er en fordel i jobben, sier han.

Da nyheten om trygdeskandalen sprakk, opplevde han at det kom godt med.

– Jeg måtte raskt finne ut hvem er berørt, hvem skal jeg snakke med, hvilken informasjon skal jeg gi. Jeg har ansatte som har stått i rettssaler på et regelverk som viser seg å være feil. Det er en utrolig lei situasjon.

– Burde du hatt sosialfaglig utdannelse?

– Nei, jeg er omgitt av dyktige fagfolk. Den største yrkesgruppen hos oss er sosionomer. I tillegg har vi teologer, økonomer, vernepleiere, og barnevernspedagoger. Jeg har aldri tenkt at det er for lite sosialfaglig ledelse. Det er fordi Nav er så mye mer enn rene sosiale tjenester. Utenom fag dreier veldig mye av driften seg om personal, kompetanse, samarbeid, og logistikk.

– Man må ikke ha gått en bestemt skole

Per Morten Nyeng, leder Nav Midt-Gudbrandsdal, utdannet fra Krigsskolen og 10 år i Forsvaret

Da Per Morten Nyeng sluttet i Forsvaret i 1994 var han kaptein. Han har vært Nav-leder siden 2007. Før det var han personalsjef i Ringebu i 13 år.

Da Per Morten Nyeng sluttet i Forsvaret i 1994 var han kaptein. Han har vært Nav-leder siden 2007. Før det var han personalsjef i Ringebu i 13 år.

Privat

– Jeg tror ikke folk flest kjenner til hva utdannelse og yrkeserfaring i Forsvaret innebærer. Det er mange forutinntatte holdninger. Jeg tok naturfaglinja ved Krigsskolen og har realfag, språk, pedagogikk og psykologi i fagkretsen.

– Selvsagt er utdannelsen fagrettet mot jobben Forsvaret skal gjøre, men opplæringen gir relasjonskompetanse, opplæring i samhandling, analytisk tenkning, kommunikasjon og strategisk vurderingsevne.

– Har du savnet å ha grunnutdanning i sosialfag?

– Nei, gjennom utdanning og yrkeserfaring mener jeg å ha god sosialfaglig forståelse. For å være en dyktig Nav-leder må man først og fremst ha de rette personlige egenskapene. Selvsagt skal man ha kjennskap til faget, men det skaffer man seg gjennom kurs, livserfaring, og dyktige ansatte. Man må ikke ha gått en bestemt skole. Det å være Nav-leder er mer enn å ha fagkompetansen. Man skal ha kontroll på budsjett, delta i planarbeid i kommunen, som å se sosialfag i sammenheng med boligpolitikk for eksempel.

– Hvilket fortrinn gir den militære bakgrunnen deg?

– Evne til å tenke strategi, bygge relasjoner, lytte og jobbe med å få det beste ut av mine kollegaer. Det er ikke nødvendig å gå sosionomutdanning for å få det.

12.02.2020
11:29
14.02.2020 07:02

Nav-lederes kompetanse

Alle fylkene har svart på Fontenes henvendelse. De har rapportert utdanningsbakgrunn for statlige Nav-ledere.

Fire fylker har ledere med militær utdannelse: Nordland, Troms/Finnmark, Innlandet og Vestfold/Telemark.

Noen fylker peker seg ut med å ha en del sosionomer blant lederne: I Vest-Viken er seks av 14 ledere sosionomer. I Rogaland har alle de ti statlige lederne utdanning i enten sosiologi, sosialt arbeid, spesialpedagogikk eller jus.




Mest lest

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

TRENGER FOLK: På den spanske ambassaden på Frogner i Oslo er det tre ledige stillinger, med en årslønn på rundt 250.000 kroner.

Kai Hovden

Reagerer på ambassadelønn: – Sjokkerende lavt

Brian Cliff Olguin

Butikkansatte får ny lønn

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

Erlend Angelo

Per Olav mistet jobben i operasjonskø: – Det er veldig sårt

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

Jan-Erik Østlie

Bruken av smertestillende øker: Kaja starter alltid arbeidsdagen med en Paracet

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Eirik Dahl Viggen

Unni (65) var lei av livet som pensjonist. Da gjorde hun et uvanlig valg

Roy Ervin Solstad

Han er blant dem som har kommet med fete lønnskrav

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

Leif Martin Kirknes

Når får du ny lønn? Disse datoene må du merke deg

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Leif Martin Kirknes

Økt kokainbruk blant unge elektrikere

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Erlend Angelo

Potetmangel gir permitteringer i Bama

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

Colourbox.com

Renholdere trues med at de mister jobben om de er syke

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Mats Ruland har allerede fire oppgjør på sitt bord, og skal i gang med mekling uka etter påske.

Leif Martin Kirknes

Lønnsoppgjøret: Brudd i tre nye oppgjør

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Renovatørene Markus Michalsen Helmundsen (t.v.) og Svein Øyvind Syse Johansen er godt kledd i gule refleksjakker, arbeidsbukser og vernesko. De får dekket alt arbeidstøy av jobben. Det får ikke barnehageansatt Alexander Filiberto (i midten).

Jan-Erik Østlie

Alle tre jobber i kommunen, men bare to får dekket alt arbeidstøy

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Jørgen (29) overlever på overtidstimer

Heiko Junge / NTB

Vær obs på dette hvis du må jobbe i påska

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

NÆRMERE INDUSTRIEN: Arbeidsgivere og arbeidstakere har signert på at bussbransjen må nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men NHO Transport vil likevel holde seg innenfor rammene til den konkurranseutsatte industriens lønnsoppgjør.

Rodrigo Freitas / NTB

Uansett hva industriarbeiderne får i lønnstillegg, krever bussjåførene mer

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Jonas Fagereng Jacobsen

Høyre vil ha superrask behandling av nye pensjonsregler

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

Brian Cliff Olguin

Ali kom fra Afghanistan som 17-åring. Han lærte seg norsk gjennom butikkjobben

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

Herman Bjørnson Hagen

Sjefen mente de ansatte sluntra unna. Da begynte ballen å rulle

Knut Viggen

Tidligere LO-leder blir korrupsjonsjeger

Debatt

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Felles for mange som deltar i debatten, er at de ikke er unge lenger. De fikk barn i en litt annen verden, skriver Helle Cecilie Palmer.

Agenda Magasin

Ikke mas om at jeg skal føde flere barn for å sikre din alderdom


Flere saker