JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere spillavhengige tar kontakt med Akan

Flere arbeidstakere sliter med spillavhengighet og milliongjeld. Mange tar kontakt med Akan.
Stadig flere arbeidstakere blir spillavhengige. Noen tyr til underslag for å dekke store tap

Stadig flere arbeidstakere blir spillavhengige. Noen tyr til underslag for å dekke store tap

yayimages.com

Akan, et kompetansesenter som jobber med å forebygge rus og avhengighet i arbeidslivet, har hatt en økning i antall henvendelser på 70 prosent siden i fjor.

Mange fortvilte arbeidsgivere, pårørende og spillavhengige selv tar kontakt, forteller seniorrådgiver i Akan Jarle Wangen.

– Vi har en økning fra å ha én sak i måneden til to i uken, sier Wangen til P4.

I de verste tilfellene er det nettcasino og andre hurtigspill fra utenlandske aktører som har ført til avhengighet og høy spillgjeld. Noen tyr til underslag for å dekke spillegjeld.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

– Det er ikke uvanlig på en veiledningstelefon at folk har spilt bort fra 1 million til opptil 5 millioner kroner. Dette er noe som virkelig knekker ned et menneske og en familie på en måte og i en hastighet som jeg ikke har sett tidligere, sier Wangen.

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), LO og staten ved Helsedirektoratet.

(©NTB)

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Annonse

Flere saker

Annonse