JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flertallet sa ja til tariffavtale i Bane Nor

Et klart flertall sa ja til den framforhandlede avtalen i Bane Nor. Medlemmene i Elektropersonalets forening sa nei.
27. februar kom Jane B. Sæthre ut fra Riksmeklerens kontor med en tariffavtale for Bane Nor. Nå har medlemmene i NJF sagt ja til avtalen i en uravstemning.

27. februar kom Jane B. Sæthre ut fra Riksmeklerens kontor med en tariffavtale for Bane Nor. Nå har medlemmene i NJF sagt ja til avtalen i en uravstemning.

Ole Palmstrøm

morten.hansen@lomedia.no

Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Bane Nor brukte over ett år på å forhandle om opprettelse av tariffavtale i selskapet. I slutten av februar ble partene enige – etter over 30 timer hos Riksmekleren.

7000 kroner etterbetalt til alle ansatte i Bane Nor

God oppslutning om uravstemningen

Nå har avtalen vært ute til uravstemning hos medlemmene i forbundet.

77,25 prosent av de som deltok i avstemningen, stemte ja til det framforhandlede resultatet. 21,42 prosent stemte nei.

– Jeg synes det er en bra tilbakemelding, at de ansatte har valgt å stemme ja til tariffavtalen. Det overveldende flertallet oppfatter jeg som at medlemmene utrykker tillit til oss som har sittet i forhandlingsutvalget, sier Jane B. Sæthre, forbundsleder i NJF.

Så å si tre fjerdedeler av medlemmene deltok i uravstemningen.

– Det er verdt å merke seg at oppslutningen er god. Det viser at medlemmene er engasjerte. Det setter jeg stor pris på, sier Sæthre.

Tallet på jernbaneulykker økte i fjor

Elektropersonalet sa nei

De aller fleste avdelingene i Bane Nor stemte ja. Unntaket var blant medlemmene i Elektropersonalets forening.

Medlemmene i disse foreningene i Bergen, Trondheim, Drammen, Hamar, Stavanger og Kristiansand stemte nei. I Elektropersonalets forening i Oslo, ble det imidlertid et knapt ja.

– Vi vet at det har vært misnøye med avtalen blant medlemmene i elektropersonalet. Vi har ikke hatt tid til å gå inn i enkeltdetaljer for å se hva som det er mest misnøye rundt. Men nå som vi har en tariffavtale på plass, har vi muligheten til å gjøre den bedre. Vi starter med det arbeidet allerede nå i hovedoppgjøret som starter 10. april, sier Sæthre.

Derfor blir mange veier og jernbaner forsinket

Misnøye med omstilling

Hun var ikke sikker på at det skulle bli et så klart flertall for å godkjenne tariffavtalen. Helt til stemmeresultatet ble klart, har hun fryktet at den generelle omstillingen i selskapet skulle påvirke resultatet.

– Vi fryktet at de ansatte skulle benytte seg av uravstemningen til å uttrykke sin generelle misnøye om omstillingen i Bane Nor. Det er ikke alle beslutningene som er tatt, som er forankret blant de ansatte. Men resultatet viser at medlemmene har skilt på utfordringer knyttet til omstilling og det å få på plass en ny tariffavtale, sier Sæthre.

NSB-sjef innrømmer: Har sagt opp så mange at tog må innstilles
Tillitsvalte har lenge advart om at NSB ikkje kan kutte i tilsette om dei skal levere fleire togreiser

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse