JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet

Norsk Flygerforbund mener statlige selskaper presser prisene for helikopterflygninger så hardt at det går utover sikkerheten.
Arkivfoto.

Arkivfoto.

Ole Palmstrøm

Mange av de store kundene hos norske helikopterselskaper er statlige, som Statkraft, Statnett og Miljødirektoratet. Norsk Flygerforbund mener de statlige aktørene ikke bruker makten sin til å kreve økt sikkerhet for helikopterflygninger, ifølge NRK.

– Vi mener det er en statlig plikt å sørge for at disse selskapene setter sikkerhetskrav som helikopterselskapene kan etterleve, sier første nestleder Jo Bjørn Skatval i Norsk Flygerforbund.

Han mener staten presser prisene så hardt at det går ut over sikkerheten.

Direktør Lars Kobberstad i Luftfartstilsynet er enig i at kundene har mye makt overfor helikopteroperatørene.

– Derfor er vi opptatt av at disse kundene forstår hvilke krav vi stiller til sikkerhet, at de fremmer tilleggskrav der det er hensiktsmessig. Vi har både pushet på og veiledet aktørene til å stille denne typen krav – langt på vei det samme som de gjør i offshore, sier Kobberstad.

Også Skatval mener det er mye å lære fra oljebransjen.

p

– Der har både staten og kundene gått inn og stilt høye krav til hvordan tjenesten skal utføres, og at sikkerhetsnivået skal være høyt. Det er dessverre fraværende på innenlandske helikopter, mener han.

Kommunikasjonssjef Henrik Glette i Statnett sier til NRK at de kun flyr med seks utvalgte helikopterselskaper som på forhånd har bevist at de er sikre nok.

Annonse
Annonse