JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flygerforbundet håper på enighet med Babcock

Norsk Flygerforbund håper fortsatt på en avtale for pilotene med den nye ambulanseflyoperatøren Babcock. Samtidig fryktes ny krise blant flyteknikere.
Yngve Carlsen, leder i Flygerforbundet.

Yngve Carlsen, leder i Flygerforbundet.

Håvard Sæbø

Flygerforbundet og NHO Luftfart, som forhandler på vegne av Babcock, gjenopptok forhandlingene om en tariffavtale ved 9-tiden tirsdag morgen, opplyser Flygerforbundets leder Yngve Carlsen til NTB.

– Vi håper fortsatt det er mulig å komme fram til en avtale, skriver han i en tekstmelding.

Tirsdag ettermiddag var det fortsatt ingen tegn til gjennombrudd i forhandlingene.

– Det jobbes så raskt det går, sier Carlsen.

Luftambulanse-piloten Arnfred har ventet ett år på svar. Nå skal han forhandle om pilotenes framtid

Partene satt sammen hele fredag og mandag i forsøket på å komme fram til en enighet som gjør at flygerne som jobber hos dagens operatør, Lufttransport, fortsetter i jobben når Babcock neste sommer tar over driften av ambulanseflytjenesten. Blir de enige, kan krisen blant pilotene i ambulanseflytjenesten bli avblåst.

Krise blant flyteknikere

Samtidig er det fare for ny krise blant flyteknikerne, skriver NRK.

Sju av 21 teknikere i selskapet LT Tech, som har ansvaret for vedlikeholdet av ambulanseflyene, kan komme til å si opp jobben.

– Dersom teknikerne mine slutter, må jeg si fra at jeg ikke kan levere lenger, sier administrerende direktør Erlend Olsen.

Ifølge Øystein Sandnes i Norsk Helikopteransattes Forbund har det ikke vært noen kontakt mellom flyteknikerne og Babcock.

– Vi har ikke hørt noe fra Babcock i det hele tatt og føler press og usikkerhet på hva fremtiden vil bringe, sier han.

Strandet

Den forrige forhandlingsrunden mellom Babcock og pilotene strandet i slutten av april etter at Babcock ikke fikk gjennomslag for et krav om at pilotene og fagforeningen fraskriver seg retten til å gå til sak for å beholde lønna og arbeidsvilkårene de har hos Lufttransport.

Etter bruddet valgte flere piloter å slutte på grunn av misnøye og usikkerhet rundt arbeidsbetingelsene hos Babcock. Flere piloter meldte seg samtidig «uskikket til å fly», noe som har gått hardt utover ambulanseflyberedskapen.

(©NTB)

Lufttransport om luftambulanse-anbudet: – Vi føler oss lurt

Ti luftambulanse-piloter kan gå av med pensjon i år. Flere ambulansefly risikerer å bli stående på bakken

Annonse
Annonse