JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Influensavaksine

For noen er influensaen livsfarlig: – Vi vaksinerer oss for barnas skyld

Personalet her tar ikke sjansen på å smitte barn med lavt immunforsvar. – Det passer dårlig med vaksinemotstand i et team som dette, sier avdelingsleder Brita Strand.
VAKSINE: – Vi kan ikke risikere å dra med oss smitte inn i hjemmet til et sårbart barn, sier Brita Strand.

VAKSINE: – Vi kan ikke risikere å dra med oss smitte inn i hjemmet til et sårbart barn, sier Brita Strand.

Privat

karin.svendsen@fagbladet.no

Årlig influensavaksine er en selvfølge for de om lag 40 ansatte i Helseteamet for barn og unge i Trondheim kommune. Avdelingsleder Brita Strand opplyser at de tre siste vil ta vaksinen denne uka.

– Da har vi 100 prosent vaksinedekning i personalgruppa, sier hun til Fagbladet.

Helseteamet er en avdeling i Helse- og avlastningstjenesten for barn og unge. De ansatte er på hjemmebesøk hos litt over 20 barn og unge hver uke. De er barnas hjemmesjukepleie.

Sårbare brukere

Begrunnelsen for den høye vaksinasjonsgraden blant personalet i Helseteamet er soleklar:

– Vi jobber med de sjukeste og mest sårbare barna. Noen har svakt immunforsvar og tåler dårlig en vanlig forkjølelse. Enda flere ville ikke ha tålt en influensa, sier Brita Strand.

Avdelingslederen forteller at de har hatt brukere der behandlende lege har sagt at ingen kan arbeide med dette barnet uten å være vaksinert.

Kroniske sjukdommer

De fleste av Helseteamets brukere er somatisk sjuke barn og unge med kroniske sjukdommer.

Noen av dem trenger pleie eller tilsyn hele døgnet i flere år. Andre trenger helseteamets tjenester bare en kort periode, for eksempel til stell av et sår som ikke vil gro.

Hjem til barn og unge

De ansatte i Helsetemaet er ikke redd for å få influensa selv.

– I likhet med de fleste tåler også vi en runde med influensa. Men vi må unngå å ta med smitte når vi er på hjemmebesøk hos barna, sier Brita Strand.

Avdelingslederen legger til at det selvfølgelig også er viktig å unngå høyt sjukefravær.

Ingen vaksinemotstand

På spørsmål om de møter noen vaksinemotstand i avdelingen svarer Brita Strand benektende. De har hatt en viss skepsis tidligere, men har klart å få folk til å forstå hvor viktig det er å være vaksinert i denne jobben.

– Kan dere kreve at nyansatte er villig til å la seg vaksinere?

– Vi har bestemt oss for å spørre om vaksine ved intervjuer. Vi kan ikke kreve at søkere vil vaksinere seg, men vi må jo ta det med i vurderinga. Det passer dårlig med vaksinemotstand i et team som dette, sier avdelingsleder Brita Strand.

Annonse
Annonse