JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreslår et eget Nav-ombud

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) foreslår å opprette et eget Nav-ombud.

Det er trolig flertall på Stortinget for dette.

Andersen viser i sitt forslag til at både Frp, KrF og Høyre tidligere har tatt til orde for å opprette et slikt ombud, skriver Dagbladet.

– Derfor håper og tror jeg at det vil være flertall for dette på Stortinget nå. Jeg sloss for dette i regjering, men Arbeiderpartiet var ikke til å rikke. Opposisjonen var på banen og hevdet at et Nav-ombud må på plass, og det hadde de rett i, sier Andersen til avisen.

Erlend Wiborg (Frp) sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han sier at det ikke skal stå på Frp i denne saken. Wiborg er overveldet over hvor mange Nav-bruker som har kontaktet ham siden han ble nestleder i stortingskomiteen.

– Jeg får mellom fem og sju henvendelser hver eneste dag. Flere hundre har tatt kontakt. Mange får ikke oppfylt sine rettigheter fordi Nav-systemet er så tungrodd og komplisert, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse