JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EØS:

Frp-politiker åpner for EØS-alternativer

Per-Willy Amundsen (Frp) sier han forstår fagbevegelsens bekymring for EØS-avtalen, og sier han er åpen for å se nærmere på alternative avtaler med EU.
Medlem Per-Willy Amundsen av Stortingets utenriks- og forsvarskomite for Fremskrittspartiet.

Medlem Per-Willy Amundsen av Stortingets utenriks- og forsvarskomite for Fremskrittspartiet.

Leif Martin Kirknes (arkivfoto)

I Klassekampens EØS-måling forrige uke var det Frp-velgerne som sammen med Rødt- og Sp-velgere som var mest EØS-skeptiske. Per-Willy Amundsen, medlem av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget for Frp, sier til Klassekampen tirsdag at forklaringen er utviklingen i EU.

– EU klarer ikke å begrense seg. Deres inngripen i nasjonalstaten ser ikke ut til å ha noe metningspunkt. EØS-avtalen går inn i områder det er vanskelig å forstå, sier Amundsen til avisen, og mener EU involverer seg på altfor mange områder.

Stortingspartiene skyter ned en ny EØS-utredning

Fellesforbundets største avdeling, avdeling 5, har vedtatt å gå imot EØS-avtalen. Under Fellesforbundets siste landsmøte var det bare et knapt flertall for EØS.

Den tidligere statsråden sier han forstår fagbevegelses bekymring, siden yrkesgrupper opplever press fra utenlandsk arbeidskraft.

– Det bidrar til å holde lønnsutviklingen nede. Det er problematisk, sier Amundsen, som sier at det er grunn til å se nærmere på om EØS er en god tilknytningsform for Norge.

– Vi bør absolutt se nærmere på alternative tilnærminger til EU.

Les også:

SV vil at regjeringen skal utrede alternativer til EØS

Støre slår ned rødgrønt EØS-opprør: – Vi må bytte ut regjeringen, ikke EØS-avtalen

EØS-skepsisen i fagbevegelsen bekymrer LO-lederen

Fellesforbundet-vedtak i Bergen kan vippe LOs syn på EØS-avtalen

Annonse
Annonse