JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Revidert nasjonalbudsjett:

Frp-Sylvi ville tråkket hardere på gasspedalen

Sylvi Listhaug var selv med på å lage budsjettet som nå skal reverseres. Hun synes dagens regjering burde gitt mer gass for å redde norske arbeidsplasser.
Sylvi Listhaug ville tråkket hardere på gasspedalen.

Sylvi Listhaug ville tråkket hardere på gasspedalen.

Tri Nguyen Dinh

helge@lomedia.no

Siden statsbudsjettet ble vedtatt i desember, har Fremskrittspartiet skiftet side. Ut av regjering, og i stedet stilt seg i opposisjon på Stortinget.

Partiets finanspolitisk talsperson, Sylvi Listhaug, mener det var lite nytt i det reviderte budsjettet.

– Det er i hovedsak en oppsummering av det som har vært, sier hun til FriFagbevegelse.

– Dette løser ikke de store problemene. Det må i så fall komme i fase tre. Men jeg mener regjeringen legger en an til at bruttonasjonalprodukt kun skal falle med fire prosent, mens landets ledende økonomer mener fallet vil bli større. Da spørs det om regjeringen bruker gasspedalen nok til å takle denne situasjonen. Det bekymrer oss, sier Sylvi Listhaug.

Stor arbeidsledighet

Da finansminister Jan Tore Sanner la fram revidert budsjett i Stortinget, var Listhaug opptatt av oljenæringen.

Og hva vi har å takke oljenæringen for.

– Nå har vi brukt hundrevis av milliarder kroner uten å ta opp lån fordi vi har en næring som gir store inntekter til statskassa. Bekymringen nå er hva som skjer med denne næringen. Dessverre bidrar ikke regjeringens krisepakke for leverandørindustrien og olje- og gassnæringen til å redde tusenvis av arbeidsplasser. Den er nærmest en katastrofe, sier Sylvi Listhaug til FriFagbevegelse.

– Det er LO klare på og alle andre er tydelige på det. Men det er noen få som enda ikke har skjønt det. Det er regjeringen. Vi vil gi næringen de endringene som er nødvendig for å få landets viktigste næring til å investere. Her har Arbeiderpartiet et stort ansvar, og jeg håper virkelig de vil bidra til et godt resultat, sier Sylvi Listhaug.

Taus om krav

Hun har ikke tenkt å stille absolutte krav før forhandling om revidert nasjonalbudsjett.

– Men jeg kan love at vi skal kjøre et knallhardt løp for å sikre at vi får gjennomslag for vår politikk, sier hun.

– Hadde revidert budsjett sett annerledes ut hvis dere fortsatt hadde vært i regjering?

– Når det gelder oljeforslaget ville det definitivt sett annerledes ut, sier Sylvi Listhaug.

Annonse
Annonse