JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fotballsesongen:

Frp-topp ber idrettsministeren sparke i gang fotballen

Stortingsrepresentant Helge André Njåstad (Frp) ber Abid Raja (V) ta initiativ for å sikre at fotballsesongen 2020 kommer i gang.
Helge André Njåstad (Frp) ber idrettsminister Abid Raja gi klarsignal for fotballstart.

Helge André Njåstad (Frp) ber idrettsminister Abid Raja gi klarsignal for fotballstart.

Jan-Erik Østlie/NTBScanpix

helge@lomedia.no

Stortingsrepresentant Helge André Njåstad (Frp) er utålmodig, og spør i et skriftlig spørsmål om idrettsminister Abid Raja vil ta initiativ, sammen med fotballen, for å sikre at sesongen 2020 snarlig kan settes i gang også her hjemme.

Brevet ble sendt tirsdag kveld, og Abid Raja må svare i løpet av fem virkedager.

– En lissepasning

Selv mener Helge André Njåstad dette er en lissepasning til Abid Raja, som gjør at han kan score på åpent mål.

Njåstad viser til at det pågår en debatt internt i fotballen på hvordan de kan planlegge for en situasjon med gjenopptaking av treninger og kamper uten publikum i starten.

I Tyskland har det for eksempel kommet signaler om at myndighetene legger til rette for toppfotball igjen under sånne forhold. Flere tyske medier melder at kampaktiviteten kan bli gjenopptatt så tidlig som 9. mai. Forutsetningen er at det spilles for tomme tribuner.

Noe slikt bør også være mulig i Norge, mener Njåstad.

– Når vi kan være 87 personer i en stortingssal, må 22 spillere kunne være på en fotballbane samtidig, sier Njåstad til FriFagbevegelse.

– Det er kanskje litt mer nærkontakt på en fotballbane, enn i stortingssalen?

– Jeg tror ikke det vil være noe problem. Det er heller ingen syke spillere som spiller kamper. De er topptrente og friske, sier Njåstad.

Finne løsninger

De 32 klubbene i svensk fotballs to øverste divisjoner for menn satser på sesongstart 14. juni. Njåstad innrømmer at utålmodigheten begynner å bli stor på å komme i gang her hjemme også.

– Vi må klare å finne løsninger som også gjør at vi samtidig kan ta smittevernhensyn. Da er det aktuelt å starte opp med tomme tribuner. Det primære må være at vi kommer i gang med fotballen så raskt som mulig, og at man i alle fall klarer å fullføre sesongen for de to øverste divisjonene, mener stortingsrepresentanten fra Hordaland.

Annonse
Annonse