JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Øvre Eiker har vært Høyre-styrt i 24 år:

Geir Wamstad jobbet nært med Ap for å stoppe salg av e-verket. Nå stiller han selv til valg i hjemkommunen.

Sjettekandidat i Øvre Eiker Arbeiderparti Geir Wamstad mener det er på tide med et politisk skifte etter 24 år med Høyre-styre i kommunen.
VALG: Geir Wamstad er sjettekandidat i Øvre Eiker Ap, og gjør med det sin debut som lokalpolitiker.

VALG: Geir Wamstad er sjettekandidat i Øvre Eiker Ap, og gjør med det sin debut som lokalpolitiker.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Lokalpolitikernes forsøk på å selge nettselskapet i Øvre Eiker vekket politiker-dyret i Geir Wamstad, som nå stiller til valg for Arbeiderpartiet i kommunen.

p

At han brenner for lokalmiljøet sitt blir tydelig mens han gir Nettverk en guidet tur og stolt viser frem blant annet idrettsanlegget på Vestfossen, skoler med synlig behov for oppussing, den gamle kraftstasjonen, eplegårder, den populære innsjøen Eikeren, samt Ormåsen, hvor han selv bor, et område som for tiden er preget av mange byggeprosjekter.

Øvre Eiker er en kommune i vekst.

– Jeg har blitt veldig glad i denne bygda, det er her jeg har bodd lengst i livet, sier Wamstad, som er født og oppvokst i Lier, men som har bodd i kommunen siden 1999 – kona er fra området.

– Jeg føler meg som en vestfossing. Jeg kom kjapt inn i verv og alt her, det er den greieste måten å bli kjent med folk på, sier han.

– Folk er veldig stolte av bygda si her!

Ømt tema

Han har jobbet i Øvre Eiker Nett siden 1997 og vært tillitsvalgt siden 1999. I 2014 startet en kamp på arbeidsplassen, som intensiverte seg og ble mer og mer betent frem mot 2018, og som fremdeles er et ømt tema. En idé om å selge energiverket ble lansert i styret, og det igangsatte noen hektiske år for Wamstad, som også var ansatterepresentant i styret.

– Salgsprosessen er sår, og vi slikker såra fremdeles. Det var mye som skjedde de siste tre åra, både for meg som tillitsvalgt, som ansatterepresentant i styret og for de ansatte, sier Wamstad.

p

Salgsforslaget ble lagt frem for kommunestyret mot hans stemme i 2016.

Arbeiderpartiet ble en god og stødig alliert i prosessen med å få stoppet salget, men det krevde stor innsats å få til et nei-flertall av kommunens andre lokalpolitikere, med hemmelige møter og stor telefonvirksomhet utover sene kvelder.

Med hjelp av Per Olav Lundteigen, som selv har gård i strøket, lykkes nei-tilhengerne til slutt med å få et splittet Senterparti til sin favør. KrF-naboen klarte Wamstad til slutt å overbevise. I tillegg hyller Wamstad en Høyre-politiker som også endte opp med å stemme nei, mot sine partifeller.

(Saken fortsetter under bildet)

POPULÆR: Eiker-innsjøen er mye brukt av kommunens innbyggere, både til bading og til turgåing.

POPULÆR: Eiker-innsjøen er mye brukt av kommunens innbyggere, både til bading og til turgåing.

Leif Martin Kirknes

Tøff prosess

Både daglig leder og styret endte til slutt med å gå av i mai 2018, etter at forslaget om salg hadde blitt nedstemt. Regnskapet for 2018 viser også helt andre tall enn forespeilet i salgsprosessen, påpeker Wamstad.

– Det var en ganske tøff prosess på slutten, sier Wamstad, som selv følte det naturlig å gå av som ansatterepresentant i styret etter de tre slitsomme årene.

Som styrerepresentant og tillitsvalgt kom han i en skvis der han følte han fikk kjeft uansett, og ikke kunne han fortelle fritt ut om arbeidet som ble lagt med i kulissene heller.

– Det er svært vanskelig med mange taushetserklæringer under slike prosesser. Som tillitsvalgt har jeg krav på å bruke mine kanaler. Det ble også gjort, men i en slik prosess står du som tillitsvalgt ganske alene. Det siste året var det jeg som kalte inn til allmannamøter for de ansatte, og ikke ledelsen, sier Wamstad, som legger til at det nå er nytt styre, nye ansatterepresentanter, ny sjef og ny felles giv i e-verket.

Han skryter også av kollegaer som jobbet sammen med ham i kulissene og som utviste stor tålmodighet.

«All in»

Tilbake til lokalvalg, så ble Wamstad etter sitt nære samarbeid med Arbeiderpartiet forespurt om han ville stille til lokalvalg for nevnte parti, som han takket ja til – selv om kona i starten var litt skeptisk til om han ville ha kapasitet til dét i tillegg til alle andre engasjementer og verv og hagebusker som må klipper på Ormåsen.

– Når jeg går inn for noe, så går jeg 100 prosent inn for det. På skolen her på Ormåsen, innen idretten på Vestfossen, som tillitsvalgt i e-verket og som leder for EL og IT distrikt Buskerud. Men jeg er vant til å lese dokumenter, så dette skal nok gå bra!, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

ARBEIDSPLASSEN: Geir Wamstad har jobbet i Øvre Eiker Energi siden 1997.

ARBEIDSPLASSEN: Geir Wamstad har jobbet i Øvre Eiker Energi siden 1997.

Leif Martin Kirknes

Han er kumulert som 6. kandidat av partiet – og sikret plass kommunestyret.

– Jeg er arbeider-alibiet til Ap, en som jobber, har arbeidserfaring og er tillitsvalgt. I tillegg til meg stiller en som er leder av Sykepleierforbundet i Buskerud som kandidat, samt en fra Fagforbundet, sier han.

Kommunen har vært Høyre-styrt i 24 år, og ifølge Wamstad er det mange som mener det er på tide med et bytte.

Wamstad er opptatt av at kommunen skal være en god eier og arbeidsgiver.

– I det store og hele er jeg opptatt av tariff, gode rettigheter og faste stillinger, sier han og legger til at kommunens bedrifter også må legge til rette for økning av lærlingeplasser.

Nærmiljø

Blant andre kampsaker er frivillighet, hvor skole er blant viktige punkter for Wamstad, som selv har vært i FAU og samarbeidsutvalgsleder og dessuten har fire etter hvert voksne barn som har vært innom det meste av skoler i strøket.

Han har også et stort hjerte for idretten, både med sin egen fortid som idrettsutøver, blant annet i volleyball, fotball og friidrett på forskjellige nivåer, og gjennom sine fire barn, som alle har spilt håndball og fotball for blant annet Vestfossen, der Wamstad har vært trener i begge idrettsgrenene.

p

– Nærmiljø er viktig, sier Wamstad, som legger til at samferdsel hører med i det bildet.

Togtilbudet her er greit nok, bortsett fra at Bergensbanen ikke stopper på veien forbi, men når det gjelder buss finnes det rom for forbedring, fastslår han.

Nå er han klar for å dele ut mengder av roser til sine medborgere i tiden frem mot valget. Han startet allerede før sommeren utenfor Rema 1000 på Ormåsen.

– Det er litt uvant å stå på stand og dele ut roser til andre mennesker. Jeg ser for meg at vi også burde dele ut vafler og saft – da vi hadde stand i Hokksund Sentrum under Hoksund-dagene hadde Senterpartiet mye god lokal eplemost! Ellers er jeg vant til å verve medlemmer, så dette går jo ut på litt av det samme, sier Wamstad.

IDRETT: Idrett er viktig for både Geir Wamstad og lokalbefolkningen. Han begynte selv tildig i idretten, med fotball, løping og volleyball.

IDRETT: Idrett er viktig for både Geir Wamstad og lokalbefolkningen. Han begynte selv tildig i idretten, med fotball, løping og volleyball.

Leif Martin Kirknes

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse