JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stefan Löfven ikke fornøyd med Erna Solbergs grenseåpning:

Grensene må åpnes for ukependlere, mener Sveriges statsminister

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, mener det også må åpnes for ukependlere, og gis økonomisk kompensasjon til svenske arbeidere som har vært stengt ute fra arbeid i fire uker.
Den svenske statsministeren Stefan Löfven mener Erna Solberg og den norske regjeringen også må åpne grensen for ukependlere.

Den svenske statsministeren Stefan Löfven mener Erna Solberg og den norske regjeringen også må åpne grensen for ukependlere.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

På Facebook kommer den svenske statsministeren med kritikk til måten den norske regjeringen har taklet problemet rundt grensependlerne.

Stefan Löfven mener Norden må være verdens mest integrerte arbeidsregion. Det holder derfor ikke bare å åpne for dagpendlere, mener han. Det må også åpnes for ukependlere.

LO glad for løsning for dagpendlere fra Sverige og Finland, men etterlyser kompensasjon

– At Norge stengte grensen for tusentalls mennesker som arbeider i Norge men bor i Sverige, er både urimelig og en uholdbar situasjon, skriver den svenske statsministeren.

Han hadde en konstruktiv samtale med statsminister Erna Solberg fredag. Det samme har Erna Solberg uttalt.

– Vi er enige om at situasjonen for de svenske grensependlerne er vanskelig og må løses. Mennesker skal ikke stå uten inntekt fordi de hindres å komme seg på jobb, mener Stefan Löfven.

Mye lest: Svenske Karin er lei av kø og kontroll for å komme seg til sykehusjobben: – Vi behandles som om vi ikke er noe verdt

Den norske regjeringen meldte fredag at de svenske grensependlerne skal kunne reise inn i landet, fra 1. mars.

Ifølge Erna Solberg var kompensasjon for månedslønnen som har gått tap, ikke tema i samtalene mellom den svenske og norske statsministeren.

Mandag holder LO Viken og Oslo i samarbeid med sin svenske søsterorganisasjon en fanemarkering på gamle Svinesundsbrua hvor kravet nettopp er at det må åpnes for ukependlere og gis kompensasjon for dem som har tapt en månedslønn på å bli stengt ute fra sin arbeidsplass.

Annonse

Flere saker

Annonse