JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Transportarbeiderforbund ansetter ansvarlig for verving

Her er den nye vervesjefen i Transportarbeiderforbundet

Starter i nyopprettet prosjektstilling i Transportarbeiderforbundet 1. mai.
- Håvard Hansen er ikke redd for motstand og kjenner forbundet godt. Han har også de personlige egenskapene som trengs. Derfor fikk han jobben, sier 1. nestleder i Transportarbeiderforbundet, Terje Fenn Samuelsen (til høyre).

- Håvard Hansen er ikke redd for motstand og kjenner forbundet godt. Han har også de personlige egenskapene som trengs. Derfor fikk han jobben, sier 1. nestleder i Transportarbeiderforbundet, Terje Fenn Samuelsen (til høyre).

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Så sent som i februar sendte forbundet ut en intern utlysning i forbundet etter en prosjektmedarbeider som skal jobbe utelukkende med verving av nye medlemmer sammen med forbundets mange foreninger.

Nå har forbundet funnet en mann til jobben: Håvard Hansen.

LO vil bygge muskler i servicesektoren

Kjennskap og egnethet

Den treårige prosjektstillingen blir i stor del finansiert av LO, der man første år får dekket 75 prosent av lønn og sosiale utgifter, deretter 50 prosent og siste året 25 prosent. I tillegg dekker LO også en del av kostnadene til driften av selve prosjektet hvis mål er å få 4000 varige nye LO-medlemmer i de seks LO-forbundene som deltar.

– Målet er å få 200 nye NTF-medlemmer bare det første året, noe som nesten vil finansiere en hel stilling alene, sa 1. nestleder i Transportarbeiderforbundet, Terje Fenn Samuelsen til Transportarbeideren da prosjektet ble lansert.

Her sliter LO mest

Kjennskap til forbundet

Totalt fikk NTF inn fem søknader. Fenn Samuelsen skulle gjerne hatt enda flere, men han kaller samtlige for gode kandidater og alle ble også innkalt til intervju.

– Vi har vært på jakt etter en person som har kjennskap til forbundet og fagbevegelsen og bygging av klubber. Dette er ikke en stilling som skal ut å verve for foreningene. Det må foreningene selv stå for, men prosjektstillingen skal bidra til å skaffe verktøyene foreningene trenger for å kunne verve aktivt. Det skal selvsagt gjøres i samarbeid med foreningene, fortsetter han.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Ville bli i NTF

Da intervjuene var unnagjort, ble Håvard Hansen tilbudt stillingen. Hansen har i snart 20 år jobbet som heltidstillitsvalgt, senest i ICA- og nå helt på slutten i Coop. 57-åringen fra Kongsvinger-traktene sa ja umiddelbart.

Håvard Hansen signerte avtalen som gjør ham til forbundets vervesjef fra 1. mai og tre år framover.

Håvard Hansen signerte avtalen som gjør ham til forbundets vervesjef fra 1. mai og tre år framover.

Roy Ervin Solstad

– Jeg er interessert i å gjøre en jobb, og har alltid brent for fagbevegelsen hele livet. Jeg ser på jobben som en stor utfordring, og et stort potensial for mange nye medlemmer, svarer Hansen på spørsmål om hvorfor han søkte på stillingen.

Han har vært med å etablere tillitsmannsapparat tidligere.

– Jeg var med å bygge opp grossist på 90-tallet og kjenner organisasjonen godt. Dessuten ble jeg jo ramma av ICA-oppkjøpet til Coop. Jeg hadde ikke lyst til å bli medlem i Handel og Kontor. Jeg har alltid vært medlem her, og ville gjerne fortsette med det, innrømmer han.

Få nyhetsbrevet vårt

Kartlegging

På arbeidskontrakten den tidligere lagermedarbeideren signerte i går ettermiddag, står det at arbeidsforholdet starter 1. mai, men siden den faller på en søndag, blir første dag på kontoret dagen etterpå.

– Det er umulig å si nøyaktig hvor jeg skal begynne. Først må det gjøres en kartlegging av hva som trengs ute i foreningene, også når det gjelder skolering av flere tillitsvalgte, sier Hansen.

Terje Fenn Samuelsen påpeker at prosjektet i utgangspunktet vil rette seg mot de store byene.

– Det er der potensialet er størst, mens bransjene vi først vil måtte se på er grossist, spedisjon og gods, sier han.

Det synet deles av Hansen.

– Det vanskelige med dette er at det ikke finnes en oppskrift som gjelder for alle. Ulike bedrifter er opptatt av ulike ting, men det blir nok litt enklere å argumentere nå med de økningene vi har fått til i februarreguleringene i spedisjon og grossist, sier den nye vervesjefen.

Lønnsfest på lageret

Ivrig

Både han og Fenn Samuelsen understreker imidlertid at det er foreningene selv som skal stå for vervingen, mens både bransjeråd, ungdomsutvalg og verveutvalg blir viktige samarbeidspartnere.

– Jobben min blir å sparke foreningene i gang, smiler han.

For til tross for at han strengt tatt har mulighet til å begynne å se fram mot pensjonsalderen, har ikke 57-åringen noen planer om å roe tempoet.

– Jeg blir bare mer og mer ivrig jo eldre jeg blir, selv om jeg nok var mer villbass før, ler den nye prosjektmedarbeideren i Transportarbeiderforbundet, Håvard Hansen.

• Les også: Sjekk lønna i over 100 bransjer

• Les også: Slik vil NHO øke lønnsforskjellene

Fakta

Navn: Håvard Hansen

Alder: 57

Bosted: Strømmen (er opprinnelig fra Hokkåsen nordøst for Kongsvinger)

Aktuell: Begynner i nyopprettet prosjektstilling 1. Mai

Warning
Annonse

Flere saker

Annonse

Fakta

Navn: Håvard Hansen

Alder: 57

Bosted: Strømmen (er opprinnelig fra Hokkåsen nordøst for Kongsvinger)

Aktuell: Begynner i nyopprettet prosjektstilling 1. Mai