JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
PLUSSTIMER: Haziel Signenza vasker utesalongen på Alexandra Loen. De ansatte får bare minstelønna i Riksavtalen, og selv om det kan bli lange dager, får de ikke overtidsbetalt. Mertiden de opparbeider seg i høysesongen, må de ta ut som avspasering i lavsesong.

PLUSSTIMER: Haziel Signenza vasker utesalongen på Alexandra Loen. De ansatte får bare minstelønna i Riksavtalen, og selv om det kan bli lange dager, får de ikke overtidsbetalt. Mertiden de opparbeider seg i høysesongen, må de ta ut som avspasering i lavsesong.

Håvard Sæbø

Hotellansatte får ikke overtidsbetaling, selv om de jobber opptil 54 timer i uka

Turistene strømmer til Norge og Vestlandet som aldri før. Pengene de legger igjen, havner ikke hos dem som jobber tett på gjestene.
2018102407000020181106135348

has@lomedia.no

LOEN: De som jobber lange dager i høysesongen på ærverdige Alexandra Hotell i Loen, merker det ikke på lønnskontoen. Timene de jobber ekstra i de hektiske sommermånedene, får de ikke betalt for, men samles i en tidbank som avspaseres time for time. Timene må avspaseres når ledelsen ved hotellet mener det passer best for hotelldriften.

Når katten er borte...

Denne gamle avtalen sa klubben opp for over et år siden, men praktiseres fremdeles. Avtalen fungerer slik at arbeidstiden blir gjennomsnittsberegnet, ved at de jobber inntil sju dager i strekk og inntil 54 timer i uka når behovet er størst, og får fri når behovet er minst. I den opprinnelige avtalen fra 1997 sto det ikke noe om hvordan mertiden skal avspaseres, men rett etter at klubblederen de siste seks årene, Jon Idar Hilde, sluttet 1. september, har ledelsen tilført en ny setning i et skriv til ansatte:

«Det er arbeidsgjevars styringsrett å avgjere når arbeidstakarane skal avspasere.»

– Denne setningen er flunkende ny, og baserer seg sannsynligvis på vårt krav i den siste forhandlingen, hvor arbeidsgiver valgte å ikke akseptere vårt kontraforslag til avtale. Vi krevde nemlig da at det skulle være opp til den ansatte å bestemme når opptjent tid skulle tas ut, så lenge det ikke var til hinder for forsvarlig drift, sier Hilde.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

(Saken fortsetter under bildet.)

ÅRSMØTE: Jon Idar Hilde takker for seg som klubbleder etter seks år. I ukene etter at han gikk av, mener han at ledelsen benyttet anledningen til å omformulere avtaler uten drøfting med tillitsvalgte.

ÅRSMØTE: Jon Idar Hilde takker for seg som klubbleder etter seks år. I ukene etter at han gikk av, mener han at ledelsen benyttet anledningen til å omformulere avtaler uten drøfting med tillitsvalgte.

Håvard Sæbø

– Bryter loven

Dette provoserer den tidligere klubblederen enormt. Han mener ledelsen har benyttet måneden uten fungerende tillitsmannsapparat til å foreta endringer uten drøftinger med klubben.

– Et så tydelig mønster i motarbeidelse av fagforeningen, mener jeg er et så graverende brudd på arbeidsmiljøloven 10.5-2, at det omgående bør anmeldes som arbeidslivskriminalitet. For det er nemlig ikke bare ved Hotel Alexandra ansatte blir informert om at bedriften «har rett etter arbeidsmiljøloven 10.5». Dette gjentar seg ved Hotel Loenfjord, Loen Skylift og ved Hoven Restaurant. Og sannsynligvis også ved Loen Active. Alle forskjellige foretak med samme administrasjon og direktør, Richard Grov. Men likevel er det kun Hotel Alexandra som har tariffavtale, sier Hilde.

Uten tariffavtale er det ikke mulig å praktisere en slik gjennomsnittsberegning av arbeidstiden. Avtale kan heller ikke uten videre inngås med arbeidstakere som er midlertidig ansatt.

Ingen forhandlinger om lønn

I de seks årene Hilde var klubbleder, var det ikke mange møter med ledelsen. Noe kan skyldes at han jobbet som nattevakt. Lokale lønnsforhandlinger har de aldri hatt. Møter med ledelsen har begrenset seg til et par i året, og alltid helt nødvendige møter i sammenheng med pålegg fra Arbeidstilsynet og lignende.

Det er rundt 250 årsverk ved hotellet, men mye er basert på sesongarbeidere. Av de 120 fast ansatte, er det 27 medlemmer i Fellesforbundsklubben. Før årsmøtet i september var det bare 22, men renholder Haziel Signenza har klart å verve fem nye medlemmer på husøkonomavdelingen.

Årsmøtet holdes en søndag kveld på en liten restaurant i nabobygda Stryn. Fra avdeling 19 har leder Bjørn Martin Kormeseth tatt turen for å få med seg hva som rører seg i Loen, og sørge for at protokollen rundt valg og annet blir fulgt.

Selv om det er bare en sak på agendaen – valg av nytt styre – glir praten fort over i hvilke utfordringer arbeidsdagen ved hotellet byr på.

Skal jeg ha betalt for den ekstra timen når klokka stilles? Her får du svar

(Saken fortsetter under bildet.)

NYE KLUTER: Klubbleder Eva Mlieckova (til venstre) og Marianna Harmatova. Eva er utdannet jurist, men jobber som kokk. Nå har hun tatt over som klubbleder ved Alexandra, og håper de får til en bedre dialog med ledelsen, særlig om arbeidstid.

NYE KLUTER: Klubbleder Eva Mlieckova (til venstre) og Marianna Harmatova. Eva er utdannet jurist, men jobber som kokk. Nå har hun tatt over som klubbleder ved Alexandra, og håper de får til en bedre dialog med ledelsen, særlig om arbeidstid.

Håvard Sæbø

Lange dager

Den snart nyvalgte kassereren, Dorota Spalding (som er økonomiutdannet fra Polen), jobber på kjøkkenet med å tilberede frokost. Etter å ha jobbet sju dager sammenhengende, sju timer hver dag, skal hun nå ha to etterlengtede fridager, før det er sju nye dager i frokosten. Det blir mange timer i på pluss i tidbanken.

– I fjor hadde jeg over 100 timer i avspasering, sier Spalding, som tilføyer at det tar veldig på å jobbe sju dager i strekk i høysesongen.

Billig arbeidskraft

Slik ordningen fungerer nå, vil hotellet kunne ha folk på jobb i 10 timer før de må betale overtid, og be dem avspasere den opparbeidede plusstiden når det passer bedriften best. Det vil i mange tilfeller legges til dager i lavsesongen vinterstid. Det er ikke alle med skolebarn som synes det er like greit å få to-tre ukers ferie i februar.

Diskusjonen går friskt om alle problemene de møter i hverdagen. Spørsmål som dukker opp er:

– Kan vi organisere sesongarbeiderne som bare er her 3-4 måneder?

– Vi blir «satt på avspasering». Er det lov med tvungen ferie?

– Når begynner en uke – begynner den på onsdag en uke, for så torsdag uka etter?

– Hvorfor skal vi være medlem når de som ikke er medlemmer får akkurat det samme?

– Hvorfor følges ikke vaktlista? Og: Hvorfor får vi ikke overtid selv om vi ofte jobber fem-ti minutter over?

– Hvorfor blir de som er ansatt i 30 prosent stilling satt opp på 100 prosent jobb på vaktlista?

– Hvorfor får jeg betalt for 123,2 timer, når jeg jobber 123,5?

– Hvorfor kommer ikke 10-års tillegget automatisk på lønna?

Går så det griner

De ansatte blir provosert over å kunne lese i lokalavisa det går kjempebra med hotellet, mens de går på minstelønn. Alle sier at de stort sett lever fra lønning til lønning.

Følg oss på Facebook

(Saken fortsetter under bildet.)

NOEN HÅVER INN: Hotell og reiseliv er god butikk. I hvert fall for eierne. De ansattes lønn ligger på bunnen av norsk arbeidsliv.

NOEN HÅVER INN: Hotell og reiseliv er god butikk. I hvert fall for eierne. De ansattes lønn ligger på bunnen av norsk arbeidsliv.

Faksimile

Overskuddet blir brukt til å investere i nye fasiliteter og utbytte til aksjonærer. Hotell Alexandra hadde et driftsresultat på 30 millioner i 2017. Resultatet etter skatt økte fra 5,8 millioner i 2016 til 13,9 millioner i 2017. Aksjonærene kunne dermed motta et utbytte på 2,3 millioner.

Til Dagens Næringsliv sier Richard Grov at han regner med at selskapene hans i år får en samlet netto omsetning på i overkant av 260 millioner kroner og et resultat før skatt på over 50 millioner. Det er en kraftig forbedring fra i fjor, da nettoomsetningen endte på over 222 millioner og resultatet på mer enn 30 millioner.

«Nessekonge»

Med slik medvind i butikken, må det vel være noe som er bra ved å jobbe ved Alexandra Loen? Magasinet for fagorganiserte stiller spørsmålet til de åtte på årsmøtet, men det blir stille rundt bordet. Ingen føler trang til å si noe.

– Kom igjen! Noe må det vel være?

En som nylig har sluttet ved hotellet tar ordet:

– Det virker som de synes at vi skal være glade for at vi i det hele tatt får lov til å jobbe der. Det er noe som henger igjen helt fra bondesamfunnet, der de heldige fikk lønnsarbeid på hotellet.

Småbarnsforeldrene Per Magne og Therese risikerer å miste jobben samtidig. Nå får de internasjonal støtte.

Nytt styre

– Hvem vil være leder, spør den avgåtte lederen.

– Jeg kan ta det. Men da må jeg få vite en masse ting, sier Eva Mlieckova. Hun er egentlig jurist, men ble med mannen til Norge da han fikk jobb på Nordfjord Kjøtt. Med en jurist som leder og en økonom som kasser, burde det sende signaler til ledelsen om at det i framtiden ikke blir helt enkelt å sno seg unna lover og regler.

Uansett lover avdelingsleder Bjørn Martin Kormeseth at han skal komme innom neste uke for å kurse dem opp i det de trenger å vite som nye tillitsvalgte.

– Vi er bare en telefon unna, og er ikke styrt av klokka, sier avdelingslederen som konstaterer at de har en lang vei å gå for å rydde opp i forholdene ved Alexandra Loen.

– Det jeg har hørt i kveld, var mye verre enn jeg hadde forestilt meg, sier han.

– Sørger for at folk har jobb hele året

Magasinet for fagorganiserte har kontaktet direktør og eier Richard Grov om saken. Han henviser til personalsjef Atle Loen ved Hotel Alexandra AS, som mener det ikke er naturlig å svare på juridiske spørsmål om praktiseringen av gjennomsnittsberegning av arbeidstiden i media. Hvis noen ansatte er uenige i ordningen, ser de det som naturlig at dette tas opp lokalt i bedriften. Han svarer at gjennomsnittsberegning er gjort for å kunne tilby flere helårsarbeidsplasser, og er helt vanlig i hotellbransjen. Loen hevder også at mange av de ansatte synes dette er en fin ordning, fordi det for eksempel gir dem mulighet til å reise tilbake til hjemlandet i friperiodene.

– Hvis ansatte har innsigelser til ordningen, bør dette tas opp lokalt i bedriften, slik at vi kan følge det opp der på vanlig måte. Vi understreker at vi er opptatt av å forholde oss til lov og avtaleverk, og å ha tett dialog med de ansatte, skriver Atle Loen i en mail til Magasinet for Fagorganiserte.

Hvorfor de innførte en presisering av at det er «bedriftens styringsrett» å avgjøre når avspaseringen skal tas – uten å drøfte det med tillitsvalgte, svarer han ikke på, men skriver at de prøver så godt de kan å tilrettelegge etter ansattes ønsker, men at de av og til må si nei for å sikre forsvarlig bemanning gjennom hele året.

• Les også: Ap vil gi mer makt til fagforbundene i konflikter om ekstra lange arbeidsdager

VERRE ENN HAN TRODDE: Bjørn Martin Kormeseth, leder avdeling 19 i Fellesforbundet, likte ikke det han fikk høre om forholdene ved Alexandra i Loen.

VERRE ENN HAN TRODDE: Bjørn Martin Kormeseth, leder avdeling 19 i Fellesforbundet, likte ikke det han fikk høre om forholdene ved Alexandra i Loen.

Håvard Sæbø

– Må ikke brukes for å unngå overtid

Forbundssekretær Clas Haarek Delp i Fellesforbundet mener at gjennomsnittsberegning av arbeidstid kan være et fornuftig verktøy å ta i bruk der hvor arbeidsmengden varierer med sesongsvingninger.

– Problemet er at mange av de avtalene som lages ikke inneholder nødvendig forutsigbarhet, i form av vaktlister, slik at det blir uklart når arbeidstakeren faktisk skal jobbe flere timer enn «normalt», og når mertiden skal tas ut i fritid. En avtale om gjennomsnittsberegning gir ikke noe unntak fra Riksavtalens krav om rullerende vaktlister på minimum fire uker, sier han.

– Vi opplever dessverre at mange arbeidsgivere tror gjennomsnittsberegning medfører at arbeidsgiver skal ha full fleksibilitet, inntil lovens maksimale ramme, og at denne fleksibiliteten kun er på arbeidsgivers premisser. I praksis medfører dette at både normal daglig og ukentlig arbeidstid utvides, og at arbeidsgiver forsøker å unngå overtidsbetaling – selv om de ansatte har krav på dette.

Forbundssekretær Clas Haarek Delp

Forbundssekretær Clas Haarek Delp

Erlend Angelo

{"417127":{"type":"l","url":"/image-3.417127.1dfc693268","cap":"ÅRSMØTE: Jon Idar Hilde takker for seg som klubbleder etter seks år. I ukene etter at han gikk av, mener han at ledelsen benyttet anledningen til å omformulere avtaler uten drøfting med tillitsvalgte.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"417128":{"type":"l","url":"/image-3.417128.6d6356301c","cap":"VERRE ENN HAN TRODDE: Bjørn Martin Kormeseth, leder avdeling 19 i Fellesforbundet, likte ikke det han fikk høre om forholdene ved Alexandra i Loen.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"417132":{"type":"l","url":"/image-3.417132.9b30637dba","cap":"NYE KLUTER: Klubbleder Eva Mlieckova (til venstre) og Marianna Harmatova. Eva er utdannet jurist, men jobber som kokk. Nå har hun tatt over som klubbleder ved Alexandra, og håper de får til en bedre dialog med ledelsen, særlig om arbeidstid.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"419391":{"type":"m","url":"/image-3.419391.8178c77de6","cap":"Forbundssekretær Clas Haarek Delp","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"419831":{"type":"l","url":"/image-3.419831.9deeefbf44","cap":"NOEN HÅVER INN: Hotell og reiseliv er god butikk. I hvert fall for eierne. De ansattes lønn ligger på bunnen av norsk arbeidsliv. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"71","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"Hotellrekorder landet rundt","closed":true,"place":"Nytt styre"},{"type":"f1","title":"Gjennomsnittsberegning av arbeidstiden","closed":true,"place":"Ingen forhandlinger om lønn"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"– Det virker som de synes at vi skal være glade for at vi i det hele tatt får lov til å jobbe der.","place":"Diskusjonen går friskt om alle problemen"},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"– Må ikke brukes for å unngå overtid","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"– Sørger for at folk har jobb hele året","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}

Hotellrekorder landet rundt

Hotellene hadde en god sommer i år. Tall bestilt av NHO Reiseliv fra de største byene viser at for juni, juli og august hadde Stavanger en vekst på 11 prosent sammenliknet med i fjor, Bergen 6,2 prosent og Oslo 2 prosent. I oljehovedstaden steg prisene med 42 prosent, godt hjulpet av høy etterspørsel under Oljemessa.

105.000 flere overnattinger i sommer

Statistisk sentralbyrå rapporterer også om turistrekorder. I juli i år var det totalt 6,3 millioner overnattinger hos kommersielle aktører, en oppgang samlet på 1,2 prosent. Særlig hotellene sto for økningen, med 105.000 flere overnattinger enn året før i månedene juli og august.

Vinterturismen i nord

Land og strand rundt meldes det om en næring i medvind. I Lofoten åpner Scandic snart sitt tredje hotell, og bare Svolvær har 200.000 besøkende hvert år – et tall som øker årlig. Særlig vinterturismen tar av i nord, og i februar i år meldte NHO Reiseliv lokalt om en økning på 4 prosent sammenliknet med 2017. Særlig utenlandske turister strømmer til landsdelen for å oppleve nordlys. Også på Svalbard er det en kraftig økning i antal overnattingsgjester.

Gjennomsnittsberegning av arbeidstiden

Gjennomsnittsberegning åpner for en annen fordeling av arbeidstiden, man kan jobbe mer enn grensen for vanlig arbeidstid en periode, og tilsvarende mindre en annen. I gjennomsnitt skal ikke arbeidstiden overstige lovens grenser.

Arbeidsgiver og arbeidstaker kan for ekspempel avtale at man jobber 10 timer i løpet av 24 timer eller 48 timer i løpet av sju dager. Ved tariffavtale kan det avtales inntil 12,5 timer i løpet av 24 timer. For mer detaljer om reglene for dette, se arbeidstilsynet.no.

Kilde: Arbeidstilsynet

– Det virker som de synes at vi skal være glade for at vi i det hele tatt får lov til å jobbe der.

{"417127":{"type":"l","url":"/image-3.417127.1dfc693268","cap":"ÅRSMØTE: Jon Idar Hilde takker for seg som klubbleder etter seks år. I ukene etter at han gikk av, mener han at ledelsen benyttet anledningen til å omformulere avtaler uten drøfting med tillitsvalgte.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"417128":{"type":"l","url":"/image-3.417128.6d6356301c","cap":"VERRE ENN HAN TRODDE: Bjørn Martin Kormeseth, leder avdeling 19 i Fellesforbundet, likte ikke det han fikk høre om forholdene ved Alexandra i Loen.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"417132":{"type":"l","url":"/image-3.417132.9b30637dba","cap":"NYE KLUTER: Klubbleder Eva Mlieckova (til venstre) og Marianna Harmatova. Eva er utdannet jurist, men jobber som kokk. Nå har hun tatt over som klubbleder ved Alexandra, og håper de får til en bedre dialog med ledelsen, særlig om arbeidstid.","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"419391":{"type":"m","url":"/image-3.419391.8178c77de6","cap":"Forbundssekretær Clas Haarek Delp","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"419831":{"type":"l","url":"/image-3.419831.9deeefbf44","cap":"NOEN HÅVER INN: Hotell og reiseliv er god butikk. I hvert fall for eierne. De ansattes lønn ligger på bunnen av norsk arbeidsliv. ","s":"","sb":"","stype":"","sbg":"","sco":""},"tittel":{"color":"#ffffff","fontsize":"71","bgc":"#ffffff","bgo":"1","bgh":"100%","pos":"1","shadow":true},"extrafiles":{"js":"","css":""},"fb":[{"type":"f1","title":"Hotellrekorder landet rundt","closed":true,"place":"Nytt styre"},{"type":"f1","title":"Gjennomsnittsberegning av arbeidstiden","closed":true,"place":"Ingen forhandlinger om lønn"},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"si":[{"title":"– Det virker som de synes at vi skal være glade for at vi i det hele tatt får lov til å jobbe der.","place":"Diskusjonen går friskt om alle problemen"},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""},{"title":"","place":""}],"us":[{"type":"f1","title":"– Må ikke brukes for å unngå overtid","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"– Sørger for at folk har jobb hele året","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""},{"type":"f1","title":"","closed":false,"place":""}],"lpage":{"exist":false,"color":"#000000"},"cpage":{"iscpage":false,"mpage":""}}