JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre har organisert dedikerte Ap- og Sp-team før valgkampen

Høyre satt av egne team til å følge Sp og Ap foran høstens stortingsvalg. Teamene har henholdsvis seks og fem rådgivere.
– Det er en helt naturlig del av arbeidet i et politisk parti å bidra til å belyse forskjellene mellom partiene, sier parlamentariske leder i Høyre, Trond Helleland.

– Det er en helt naturlig del av arbeidet i et politisk parti å bidra til å belyse forskjellene mellom partiene, sier parlamentariske leder i Høyre, Trond Helleland.

Jan-Erik Østlie

Det viser en intern oversikt fra desember 2020, som NRK har fått tilgang til.

Oversikten viser hvem som gjør hva i Høyres stortingsgruppe. Høyre ønsker ikke å avklare om det har skjedd endringer siden desember.

Teamene består av rådgivere fra ulike fraksjoner på Stortinget. Det er også satt av egne rådgivere til å følge MDG, Rødt og SV, samt tidligere regjeringspartner Frp.

Aktuelt: Klart for knallhard mekling i lønnsoppgjøret

– Det er en helt naturlig del av arbeidet i et politisk parti å bidra til å belyse forskjellene mellom partiene. Det har alle partier interesse av, og alle partier gjør det, sier parlamentariske leder i Høyre, Trond Helleland, i en skriftlig kommentar til kanalen.

Både parlamentariske leder Marit Arnstad i Senterpartiet og Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen er overrasket over Høyres organisering.

Begge understreker at de ikke har tilsvarende type grupper.

– Dersom Høyre har egne grupper som jobber med Sp og Ap, så må jeg nok forberede meg på en skitten valgkamp, sier Arnstad til NRK.

Kommentar: «Klimastrid blir valgkamp»

Annonse
Annonse