JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre og Frp åpner for samarbeid med bompengeparti i Oslo

Det ferske partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) kan få en hånd på rattet i hovedstaden etter valget. Høyre og Frp åpner for samarbeid.

Knut Opeide, Statens vegvesen

– Jeg har ikke detaljlest FNBs partiprogram, men ser at de har samme syn som oss i flere saker. Blant annet så er de imot eiendomsskatt, for fritt skolevalg og for privat drevne sykehjem og barnehager. Dette er ting vi er enige om, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg til Dagsavisen.

Også Frps Aina Stenersen er positiv til nykomlingen.

p

– Det er flott at partier som er imot bompenger, får så stor oppslutning. Og det er opp til dem om de vil samarbeide med oss. De er hjertelig velkommen, sier Stenersen.

FNB fikk nylig 9,1 prosents oppslutning på et partibarometer for Oslo, utført av Respons Analyse for VG.

Miljøpartiet De Grønne (MDG), som fikk 13,9 prosents oppslutning på samme måling, reagerer kraftig på signalene fra Høyre. Et samarbeid mellom Høyre, Frp og FNB vil få dramatiske konsekvenser, mener byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen.

– Å fjerne bomstasjonene vil føre til en enorm økning i biltrafikken over hele byen, og vi vil få dårligere luft, høyere klimautslipp og mer kø for både buss og bil, skriver hun på Facebook.

Uten bomstasjonene vil også kollektivprosjekter som Fornebubanen og ny sentrumstunnel for T-banen måtte skrotes, ifølge Marcussen.

VG-målingen tyder imidlertid på fortsatt rødgrønt styre i Oslo.

Annonse

Flere saker

Annonse