JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre ønsker å frede taxfreeordningen: – Handler om å bevare arbeidsplasser, sier Helleland

Hvis Høyres programkomité får det som de vil, kan Høyre gå inn for å beholde taxfreeordningen på norske flyplasser.
Linda Hofstad Helleland ser ut til å få viljen sin på landsmøtet. Det er ikke kommet noen endringsforslag mot taxfreeforslaget.

Linda Hofstad Helleland ser ut til å få viljen sin på landsmøtet. Det er ikke kommet noen endringsforslag mot taxfreeforslaget.

Leif Martin Kirknes

– Høyre bør frede taxfreeordningen og si tydelig på landsmøtet at vi kommer til å slå ring om taxfreeordningen slik den er i dag. For meg handler det om å bevare distriktsarbeidsplasser, sier distrikts- og digitaliseringsminister og programkomitéleder Linda Hofstad Helleland til VG.

Hun mener nordmenn vil gjøre de samme innkjøpene i utlandet dersom taxfreebutikkene forsvinner fra norske flyplasser.

Les også: Taxfreeordningen er under press. Nå frykter forbundsleder at tusenvis av jobber kan gå tapt

Regjeringsutvalget Norge mot 2025 foreslo i mars at Norge bør droppe taxfreeordningen. Begge Høyres regjeringspartnere, Venstre og Kristelig Folkeparti, gikk inn for det samme på sine landsmøter i april.

Helleland ser ut til å få viljen sin på landsmøtet. Det er ikke kommet noen endringsforslag mot taxfreeforslaget. Samtidig er hun klar på at saken må behandles i eventuelle regjeringsforhandlinger til høsten.

Aktuelt: Venstre vil avvikle taxfreeordningen for klimaets skyld: Vil gi mer utslipp, mener leder i Norsk Flygerforbund

Les også: Venstre-politiker slår tilbake om taxfreeordningen: – Subsidierer klimafiendtlige reiser

Annonse
Annonse