JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre slår kraftig tilbake mot LO-lederen: – Nødhjelp til en regjering i fritt fall

Åtte år med Høyre i regjering var som å springe maraton i sirup, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik og fikk applaus i kongress-salen. Første nestleder i Høyre, Henrik Asheim, slår kraftig tilbake.
Første nestleder i Høyre, Henrik Asheim, mener LO-lederen bommer i kritikken.

Første nestleder i Høyre, Henrik Asheim, mener LO-lederen bommer i kritikken.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

LO-lederen snakket i sin tale på LO-kongressen onsdag om at «dagens regjering gjennomfører en stille revolusjon, som skal snu åtte år med høyrepolitikk på hodet ved å utjevne ulikhet, skape et mer rettferdig samfunn formet etter våre medlemmers ønsker»

Første nestleder i Høyre, Henrik Asheim, slår tilbake.

– Det er tydelig at LO-lederen forsøker å komme med nødhjelp til en regjering i fritt fall. Men dette angrepet treffer svært dårlig, sier han til FriFagbevegelse.

Han mener det er helt riktig at Høyre i regjering stilte krav til at også offentlig sektor måtte effektiviseres og finne smartere måter å jobbe på.

– På den måten frigjorde vi penger fra byråkrati til å gjennomføre en enorm satsing på skolen til barna våre med 4000 flere kvalifiserte lærere og videreutdanning til 40.000 lærere, 21 milliarder mer til sykehusene, tung satsing på psykiatri og særlig ungdomspsykiatri med nesten 500 flere psykologer i kommunene, ramser han opp.

– Og et taktskifte i rusomsorgen med satsinger på over 2,4 milliarder kroner og et ønske om en rusreform for de aller svakeste i samfunnet, som Arbeiderpartiet stanset, legger han til.

– Pluss enorme summer til arbeidsmarkedstiltak, inkluderende arbeidsliv og 3000 flere tiltaksplasser for folk som står utenfor arbeidslivet. Gratis kjernetid i SFO og barnehage for familier med lav inntekt, økt engangsstøtte til foreldre som ikke har rett til foreldrepenger og økt barnetrygd

Annonse
Annonse