JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Videreutdanning:

Høyre vil gi studielån til voksne som tar viderutdanning

Høyre vil dele Lånekassen i to, hvor en del skal tilby studielån til voksne som har behov for videreutdanning.

Ole Palmstrøm

Forslagene, som er utarbeidet av stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde, er partiets innspill til regjeringens arbeid med Kompetansereformen.

– Det er på høy tid å tilpasse Lånekassen for utdanning til fremtidens arbeidsmarked, hvor de fleste i voksen alder i jobb må fylle på med utdanning for å holde følge i en stadig mer digitalisert verden, sier 26-åringen til VG.

p

Høyre ønsker også å tilby tilleggslån for å fullføre utdanningen til voksne som tar videregående opplæring, og heve aldersgrensen for redusert studiestøtte fra dagens 45 år, slik at flere kan ta mer utdanning og stå i jobb lengre.

I tillegg ønsker de å fjerne regelen om at støtte fra Lånekassen ikke kan gis til folk med lavere enn 50 prosent progresjon, og heller innføre en ordning der lånet graderes etter progresjon, skriver VG.

– Kanskje er det et signal om at Høyre endelig har kommet ut av dvalen når det gjelder kompetansereform, men mange av disse forslagene har jo Ap foreslått i Stortinget tidligere, og Høyre stemt mot, sier Aps utdanningspolitiske talsperson, Martin Henriksen, til NTB.

Forslagene blir overlevert sentralstyret i Høyre søndag.

Annonse

Flere saker

Annonse