JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heidi Nordby Lunde:

Høyre-politikeren kommer med en advarsel til venstresida på 1. mai

Høyres fremste arbeidspolitiker, Heidi Nordby Lunde, har vært med å tape valg når skremmebildet ikke stemmer overens med folks oppfatning. Nå mener hun venstresida kan gå i samme felle.
Heidi Nordby Lunde fra Høyre mener fagbevegelsen og venstresdia er tjent med å ikke være så ensidig opptatt av det negative i arbeidslivet.

Heidi Nordby Lunde fra Høyre mener fagbevegelsen og venstresdia er tjent med å ikke være så ensidig opptatt av det negative i arbeidslivet.

Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre

torgny@lomedia.no

1. mai har både LO og flere partiledere på venstresida tatt til orde for at arbeidsfolk bør stemme for et regjeringsskifte i høst.

I dette intervjuet gir Heidi Nordby Lunde fra Høyre sin oppsummering av ståa i norsk arbeidsliv.

– Ja, vi har arbeidslivskriminalitet, og mennesker som lever under uakseptable forhold, men det er unntaket som bekrefter regelen. Norge har i hovedsak et veldig bra arbeidsliv, sier Heidi Nordby Lunde, arbeidspolitisk talsperson for Høyre.

Hun peker på at norsk arbeidsliv er godt, med et fungerende trepartssamarbeid.

Selvkritikk

Høyre-politikeren mener at hvis fagbevegelsen og venstresida fortsetter å tegne et dystert bilde av arbeidslivet, vil de tegne et bilde av arbeidslivet som folk ikke kjenner seg igjen i.

Nordby Lunde snakker av egen erfaring. Det var akkurat dette som skjedde med Høyres valgkamp i 2005 og 2009.

– Da svartmalte vi hvordan det var under Arbeiderpartiets styre. Folk kjente seg ikke igjen. De syntes det var fint da, fordi det var fint, og det er fint nå.

Fagbevegelsen er viktigere enn noensinne, mener Jonas Gahr Støre

Konstruktiv debatt

Nordby Lunde ønsker alle en riktig fin 1. mai, og mener det er viktig å feire denne dagen for å markere alle seirene vi har fått.

På plussiden i Erna Solbergs regjeringstid, nevner hun at organisasjonsgraden har holdt seg, det har blitt mindre arbeidslivskriminalitet, det har ikke blitt flere midlertidige og færre jobber deltid.

– Det er viktig å bruke 1. mai til å markere ting som ikke er løst, sier Nordby Lunde.

– Og så er det mange av de parolene som venstresida bærer som jeg er uenig i, fortsetter hun.

– For eksempel er jeg uenig i kravet om 6-timersdagen og kollektiv søksmålsrett. Det er masse vi er uenige om, men da må vi ha en konstruktiv debatt om dette, og ikke svartmaling, avslutter hun.

«For LO er ikke krisa over før alle er tilbake på jobb igjen», sier LO-lederen i sin 1. mai-tale

Annonse
Annonse